Karlskrona
KHK
Södertälje
SSK

Förlust i omstarten av Hockeyallsvenskan – SSK föll i målrik tillställning i Karlskrona

14 november 2018 21:11

SSK hamnade i underläge med 4-1 tidigt i den andra perioden. Laget kämpade sig ikapp och var nära att kvittera till 4-4 men föll till slut med hela 7-3 mot Karlskrona i Blekinge.

SE ÄVEN: Välkomna på skridskodisco, hamburgerfest och SSK-match – ta med hela familjen till Scaniarinken på söndag!

SSK kom till spel utan Sebastian Dyk som tvingades vila på grund av en lättare underkroppsskada. I stället tog Thom Flodqvist plats i förstakedjan tillsammans med Liljewall och Meyer.

Det var hemmalaget som började bäst och gjorde 1-0 efter bara tre minuter genom Joseph Johnsson som hittade en ledig lucka vid Alexander Sahlins närmsta kryss. När SSK sedan fick spela tre mot fem när både Victor Andersson och Christopher Liljewall visats ut kom även 2-0 genom Nick Pageau.

Men SSK skulle få in en reducering innan perioden var slut. Lindsay Sparks och Lucas Carlsson spelade fram Marcus Fagerudd som gjorde 2-1 med ett handledsskott. Finländarens andra mål för säsongen, mycket tack vare bra arbete framför mål av Mikael Ahlén som skymde Robin Johansson i KHK-kassen rejält.

Kalldusch i inledningen av andra

Om SSK fick en tung start i första perioden var det en riktig kalldusch i andra. Karlskrona gjorde 3-1 efter 1.30 genom Niklas Johansson som rakade in en retur. Bara en och en halv minut senare kom även 4-1 när Joseph Johnsson gjorde sitt andra mål för kvällen. Ett mål som renderade i målvaktsbyte för SSK och Sahlin utgick till förmån för George Sörensen.

Det gav laget energi och SSK lyfte spelet. Efter bara två minuter reducerade SSK genom Petter Hansson. Axel Andersson passade längs blå och Hansson slog till med ett stenhårt direktskott som letade sig in i nät.

Fyra minuter senare kom även 4-3 när fjärdekedjan fick tryck. Marcus Oskarsson rundade kassen och hittade Måns Lindbäck på bortre stolpen som kunde göra sitt andra mål för säsongen. Välförtjänt dessutom efter flera bra aktioner av Lindbäck tidigare under matchen.

När kvittering av Sparks

SSK tog därefter över spelet och vara nära att även kvittera till 4-4 flera gånger om. Närmast var Lindsay Sparks som skickade en retur utanför ett relativt öppet mål.

Men pucken ville inte in och i stället gjorde Karlskrona 5-3 genom backen Josef Ingman med dryga tre minuter kvar av andra perioden. SSK försökte resa sig igen i tredje perioden, men när Jacob Spångberg blev utvisad i den nionde minuten gjorde Karlskrona 6-3 genom Axel Sundberg.

MATCHFAKTA: Karlskrona - SSK

Slutresultat: 7-3 (2-1, 3-2, 2-0)

Målskyttar: 1-0 Joseph Johnsson, 2-0 Nick Pageu (Paulsson, Crandall), 2-1 Marcus Fagerudd (Carlsson, Sparks), 3-1 Niklas Johansson (Ingman, Nilsson), 4-1 Joseph Johansson, 4-2 Petter Hansson (A Anderson, Lindbäck) 4-3 Måns Lindbäck (Oscarsson, Spångberg) 5-3 Josef Ingman (Karlsson, Osterberg) 6-3 Axel Sundberg (Paris, Osterberg) 7-3 Mikael Kurki (Grahn)

Skottstatistik: 37-17

Utvisningsminuter: 6-10