Oskarshamn
IKO

Stark mittperiod gav seger för Björklöven

4 november 2018 17:10

Björklöven sköt tre mål i mittperioden och det räckte för seger mot serieettan Oskarshamn.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Björklöven kammade hem tredje hemmasegern i rad tack vare 3-2-vinsten mot serieettan Oskarshamn i A3 Arena.

Mittperioden blev matchvinnande för hemmalaget eftersom det var där man gjorde alla sina tre mål.

Formstarke Oskar Stål Lyrenäs noterade poäng för sjätte matchen i följd när han 1-1-kvitterade i inledningen av mittakten. Mitt i perioden sköt Lukas Ericsson - med ett förflutet i just Oskarshamn - sedan 2-1 och innan perioden var över så hann Alexander Wiklund dunka in 3-1.

Oskarshamn kom inte närmare än en 2-3-reducering genom förre Löven-spelaren Alex Hutchings.

Oscar Masiello gjorde en bra insats i Löven-buren och räddade 28 av 30 skott och noterade en räddningsprocent på 93,3 %.

Oskarshamn hade innan matchen fyra raka trepoängare och två raka nollor bagaget, men fick alltså se båda de sviterna brytas. Smålänningarna är dock alltjämt serieledare.

BJÖRKLÖVEN - OSKARSHAMN 3-2
Periodsiffror: 0-1, 3-0, 0-1
Skott: 24-30

Målskyttar Björklöven: Oskar Stål Lyrenäs, Lukas Ericsson, Alexander Wiklund

Målskyttar Oskarshamn: Oskar Nilsson, Alex Hutchings

Statistik: Björklöven - Oskarshamn