MoDo

Uddamålsförlust på bortaplan mot Leksand

4 november 2018 19:15
Herr

Sista matchen innan uppehållet slutade i uddamålsförlust mot Leksand. Trots ett tidigt reduceringsmål i den tredje perioden så orkade man inte jobba ikapp underläget och matchen slutade 2-1 till Leksand.

Det blev en svettig inledning för Linus Lundin som gjorde sin första match från start i MODO Hockey-tröjan. Hemmalaget fick flera bra chanser och hade både friläge och flera luriga skott från backplats i matchens första minuter.

Fyra minuter in i perioden fick MODO chansen i powerplay. Men man hade svårt att få fast pucken i anfallszon och istället var det LIF som var närmast, trots en man mindre ute på isen.

Efter det numerära överläget så blev det ett böljande spel där bägge lagen turades om att skapa lägen och pröva målvakterna. MODO fick också ännu en chans i powerplay, men målen uteblev trots att man också tog över allt mer av spelet.

Grinig andra period

Starten på den andra perioden var tuff där båda lagen fick sätta spelare i utvisningsbåset, där MODO fick chansen i både 4 mot 3 och 5 mot 4. Men trots flera bra avslut så var det fortsatt 0-0 när lagen var fulltaliga.

Halvvägs in i perioden drog MODO Hockey på sig en onödig utvisning framför mål. LIF snurrar runt bra i anfallszon och hade ett riktigt bra läge där Lundin fick stå för en kvalificerad räddning.

Direkt efter att ha blivit fulltaliga drog MODO på sig en ny utvisning och den här gången kunde man inte stå emot, trots att de länge såg ut som det. Med en sekund kvar av sitt powerplay lyckas David Lundmark tråckla in 1-0 när Linus Lundin trodde att han hade pucken.

Utvisningarna fortsatte sedan att hagla efter målet och i sekvensen efter är det istället Axel Brage som rivs ned, vilket resulterade i att både MODO och Leksand fick sätta två spelare i utvisningsbåset.

Kort därefter, 18:18 in i perioden, kom också 2-0 till hemmalaget genom Johan Porsberger.

MODO Hockey fick sedan en kanonstart på den tredje perioden när man skulle försöka jaga ikapp underläget. Tre minuter och fyrtiofyra sekunder in i perioden kunde Jonathan Johnson skicka in reduceringen efter att ha hållt sig framme på en retur.

Efter reduceringsmålet fortsatte MODO att stressa på bra i anfalsszon och man skapade oro hos Leksands-spelarna. Men halvvägs in i perioden drog MODO på sig en onödig utvisning i försvarszon, som gjorde att LIF kunde återta kommandot i matchen.

Med tre minuter kvar av matchen drog MODO på sig ännu en utvisning. Det numerära underläget skötte man bra men efter det återstod bara en minut av matchen och man orkade inte till någon slutforcering. Sista matchen innan uppehållet slutade med förlust när Leksand vann med 2-1.