Karlskoga
BIK

Filip Ahl låg bakom viktig Tingsryd-vinst

4 november 2018 19:45

Filip Ahl sköt det matchvinnande målet mot sitt gamla lag Karlskoga när Tingsryd tog en viktig trepoängare på hemmaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Ifjol spenderade Filip Ahl majoriteten av säsongen i Karlskoga som utlånad från Örebro.

I år spelar forwarden i Tingsryd och när han ställdes mot sina gamla lagkamrater så var han en av de stora matchvinnarna när smålänningarna kunde vinna med 3-2 på hemmaplan.

Robin Olsson sköt 1-0 för Tingsryd redan efter 16 sekunder, men Karlskoga kvitterade innan den första perioden var över. I den andra akten fixade Hampus Melén en ny ledning för Taif och några minuter senare spädde Filip Ahl på till 3-1 med sitt första mål för säsongen. Ahls mål blev matchvinnande, Karlskoga kom nämligen inte närmare än en 2-3-reducering i den tredje perioden.

Tex Williamsson gjorde en stark match i Taif-kassen och motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

Därmed plockade Tingsryd säsongens tredje seger.

Karlskoga har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.