Tingsryd
TAIF

Västerås IK - Tingsryds AIF 4-2

2 november 2018 22:00

Västerås IK besegrade Tingsryds AIF med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) under fredagskvällen. Målskyttar för hemmalaget var Fredrik Hetta, Marcus Bergman, Jonas Liwing och Jesper Johansson. Skotten i matchen 28-27.

Period ett

Västerås IK får chansen till ett tidigt Powerplay, då Tingsryd redan efter knappt en halvminut drabbas av en utvisning på grund av för många spelare på isen. Knappt en minut i det numerära överläget så tar VIK också ledningen. Fredrik Johansson håller pucken och hittar in till Fredrik Hetta i slottet, den sistnämnde gör inget misstag och VIK tar en tidig ledning.

Bara tolv sekunder senare så utökar VIK ledningen. Kalle Östman vinner en tekning i offensiv Zon, Acke Ringström slänger iväg en puck för styrning och Marcus Bergman styr in pucken bakom Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet.

Tingsryd ska dock reducera, det drygt sex minuter in i perioden. Västerås får inte ut pucken ur egen zon och Måns Hermansson i bortalaget slänger in en puck på mål, det är trafik framför Samuel Ersson i hemmakassen och pucken hittar in.

Efter den intensiva starten av perioden så blir det inga mål, båda lagen har perioder där de skapar lägen, men målvakterna håller tätt. Tingsryd får även en chans i powerplay, men där lyckas Västerås stänga ned det numerära underläget. Den första perioden slutar 2-1. skotten i första perioden 9-10.

Period två

Den inledande halvan av den andra perioden bjuder inte på mycket i chansväg, utan det är fram till powerbreak en tillknäppt tillställning. Direkt efter avbrottet får Tingsryd den dittills bästa målchansen när Max Novak kommer till ett friläge efter en bra öppnande passning, avslutet dock över både mål och sarg.

13.30 in i den andra perioden så drabbas Tingsryds AIF för andra gången i matchen av en utvisning på grund av för många spelare på isen. Det dröjer bara 15 sekunder av det numerära överläget innan VIK kan utöka ledningen till 3-1. Jonas Liwing avlossar ett skott från backplats och bra trafik framför målet av två gulsvarta spelare gör att Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet inte ser pucken.

Tingsryd reducerar till 3-2 bara 21 sekunder senare, Daniel Ljunggren får lite tid på sig i ena tekningscirkeln och avlossar ett välplacerat skott som går in stolpe in bakom Samuel Ersson. Den andra perioden slutar 1-1, skotten i andra perioden 7-9.

Period tre

Västerås IK får chansen till spel i Powerplay 6.33 in i den tredje perioden när Lukas Zetterberg blir fasthållen. Tingsryd klarar dock av det numerära underläget. Den tredje perioden är likt den andra perioden en period av väldigt mycket ställningskrig, där inget av lagen skapar speciellt vassa målchanser.

Med knappt två minuter kvar och tryck i offensiv zon så väljer at Tingsryds att plocka målvakten, VIK reder dock ut den stormen, med dryga minuten kvar och tekning utanför Västerås IKs offensiva zon så väljer Tingsryd att ta Timeout och återigen sätta in Ljunggren i målet. Med 30 sekunder kvar av perioden så drabbas VIK av en utvisning när man har för många spelare på isen.

Västerås IK lyckas dock freda det egna målet i spelet 4 mot 6 och kan dessutom i matchens slutsekund utöka till 4-2, Kalle Östman är först på en dumpning från Västeråsare, han serverar Jesper Johansson som sätter pucken i tom kasse. Den sista perioden slutar 1-0, vilket ger 4-2 i matchen. Skotten i sista perioden 12-8, totalt 28-27.