SSK
Borta
Björklöven
IFB

SSK-TV: Tre poäng i härlig fredagsfest i Templet – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK:s livesändning direkt efter matchen!

2 november 2018 20:40

Södertäljepubliken stortrivdes i Scaniarinken på fredagskvällen. AW med fullt ös i Rinkside följdes upp med tre poäng i matchen mot Björklöven.

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med eftersnack och spelarintervjuer efter matchen SSK-Björklöven här!

Efter en härlig uppvärmning med rejält röj på AW:n i Rinkside var det dags för SSK att ta sig an Björklöven på fredagskvällen. Och på Scaniarinkens is fortsatte partyt. SSK tog kommandot direkt och efter 6.21 kunde Nicolai Meyer göra 1-0 till hemmapublikens stora glädje.

Radarkompisen Sebastian Dyk sköt och Meyer satte enkelt returen. Bara en och en halv minut senare kom även 2-0. Sebastian Höglund spelade upp pucken till Jacob Spångberg som sköt en handledare på blå som letade sig in i mål tack vare föredömligt skymt av Måns Lindbäck.

Sparks första mål i SSK-tröjan

Därefter tog Björklöven över det mesta av spelet resten av perioden och Alexander Sahlin fick stå för några svettiga räddningar och SSK kunde gå till periodvila med ledning 2-0.

Tidigt i andra perioden utökade också SSK ledingen till 3-0 genom kanadensaren Lindsay Sparks som gjorde sitt första mål i SSK-tröjan med ett fint dragskott.

SSK låg därefter på och hade bud på både fyran och femman och publiken i Scaniarinken stortrivdes.

SSK försvarade ledningen

I tredje perioden fortsatte SSK spela stabilt bakåt och frejdigt frmåt. Lindsay Sparks var sugen på mer mål och stod för en fin prestation i femte minuten när han dribblade sig fram mellan Björklövenbackarna. Pucken gick dock inte i mål men han fick med sig en utvisning.

Det numerära överläget resulterade dock inte och när den var slut fick i stället Björklöven spela fem mot fyra. Men SSK fortsatte försvara sig väl och Björklöven lyckades inte etablera tryck i slutet. SSK kämpade i stället till sig ett powerplay och kunde enkelt försvara ledningen och ta en säker trepoängare.

Nu väntar bortamatch mot Almtuna i Uppsala på söndag.

MATCHFAKTA: SSK-Björklöven

Slutresultat: 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Nicolai Meyer (Dyk, Hansson), 2-0 Jacob Spångberg (Höglund), 3-0 Lindsay Sparks (Carlsson),

Skottstatistik: 25-27

Utvisningsminuter: 6-14

Publiksiffra: 3 314

50/50-vinnare: 78 457 Vinstsumma: 8 330 kr