AIK
AIK

Drömstart grundlade stor seger för AIK

2 november 2018 21:45

AIK fick en drömstart på matchen mot MODO med en tremålsledning redan i den första perioden och vann till slut med klara siffror.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

AIK fick en drömstart på matchen mot MODO med en 3-0-ledning i den första perioden och till slut blev det en 6-2-seger.

Jesper Frödén pricksköt in 1-0 efter fyra minuter, Johan Larsson bombade in 2-0 i powerplay efter sju minuter och Éric Castonguay skickade in 3-0 efter knappt tretton minuter. När Christian Sandberg sedan gjorde 4-0 på egen hand i början av den andra perioden så kändes matchen avgjord.

MODO jobbade sig dock in i matchen och fick in dubbla reduceringsmål - men hoppet släcktes när Johan Larsson bombade in sitt andra powerplay-mål fram till 5-2 i början av den tredje perioden.

AIK - där Anton Holm noterade fyra assist - tog tredje segern på de fyra senaste matcherna och stärkte också upp andraplatsen i tabellen där det skiljer fem poäng ner till nya trean Leksand (men då har AIK spelat en match mer än dalalaget).

För MODO är det tungt just nu. Laget har bara vunnit en av de sex senaste matcherna och dalat ner till en sjätteplats i sammandraget.

MODO - AIK 2-6
Periodsiffror: 0-3, 2-1, 0-2
Skott: 31-31

Målskyttar MODO: Oscar Hedman, Daniel Sylwander

Målskyttar AIK: Johan Larsson 2, Jesper Frödén, Éric Castonguay, Christian Sandberg, Jacob Dahlström

Statistik: MODO - AIK