VIT

Förlust mot Björklöven

31 oktober 2018 21:25

En andra period med fyra baklängesmål blev fatal för Vita Hästen.

Första perioden öppnade lite avvaktande. Alexander Hellström åkte ut två gånger tätt inpå varandra och Vita Hästen utnyttjade läget till att göra 1-0 i power play genom Henrik Rommel.

Andra perioden blev väldigt händelserik. Efter 1:08 åkte Wilhelm Westlund ut efter slashing och Björklöven behövde bara 32 sekunder för att kvittera. 12 sekunder senare gjorde hemmalaget också 2-1 och Vita Hästen tog i samband med det timeout.

Efter halva perioden fick Marcus Eriksson matchstraff efter att ha rappat till en motståndare efter avblåsning. Det efterföljande fem minuters-numerära underläget blev kostsamt och Björklöven gjorde både 3-2 och 4-2.

Björklöven inledde tredje perioden bäst, men det var Vita Hästen som reducerade med en puck som lite turligt studsade in i mål efter 4:21.

Halvvägs in i perioden åkte Vita Hästen på ett numerärt underäge efter en puck out. Björklöven fick ett fint läge att dra Marcus Hellgren Smed i målet, men han fick ut benskyddet och gjorde en fantastisk parad.

Med 40 sekunder kvar tog Vita Hästen ut målvakten och satsade på en extra utespelare men Björklöven lyckades hålla undan och vann med 4-3.

På måndag 12/11 är det äntligen dags för hemmamatch igen när Almtuna kommer på besök. Lägg märke till att matchen startar redan 18:00!