Södertälje
SSK

Poäng i Västerås efter stark vändning – förstakedjan briljerade på nytt i dramatisk upplösning

19 oktober 2018 21:11

Det blev en svängig och målrik tillställning i Västerås på fredagskvällen där SSK:s förstakedja såg till att jaga ikapp och kvittera Västeråsledningar gång på gång. Meyer kvitterade till 4-4 i slutsekunder men i övertid drog VIK längsta strået och tog extrapoängen.

#FyllTemplet: Dags att få Templet att gunga – ta med alla du känner plus några till på hockeyfredag i Scaniarinken!

Tidigare avstängde kanadensiske centern Lindsay Sparks och tidigare skadade forwarden Ludwig Blomstrand var båda tillbaka i laget när SSK åkte till Västerås för bortamatch på fredagskvällen. Matchen började i högt Tempo och spelsugne Lindsay Sparks spelade ganska tidigt i matchen fram Marcus Bohman till ett bra läge, men Samuel Ersson i VIK-kassen klarade skottet.

I stället var det hemmalaget som skulle ta ledningen bara någon minut senare. Jimmie Jansson lade in en snygg flippassning som Mikael Frycklund kunde styra in bakom en ställd Alexander Sahlin. Inte för att Västerås ägde spelet, men efter 8.07 kom även 2-0 genom Anthon Eriksson på en kontring.

Och inte nog med underläge med två mål. Snart hamnade SSK dessutom i en knivig situation så VIK fick spela powerplay fyra minuter efter att Åslin åkt ut 2+2 för hög klubba. Men laget visade bra moral och redde ut alla fyra minuterna och första perioden stannade vid 2-0. En välbehövlig paus för SSK som haft en tuff period där mycket gick emot.

Supertidig reducering av Dyk

Andra perioden hann dock knappt börja innan SSK:s reducering kom. Sebastian Dyk kom på högerkanten och sköt ett skott som gick in bakom Ersson. Dyks åttonde mål för säsongen.

SSK låg därefter på och hade bud på kvittering flera gånger om. Men i stället skulle Västerås dryga ut ledningen genom Alexander Younan som prickade Sahlins bortre kryss. SSK gjorde därefter ett målvaktsbyte och George Sörensen kom in i stället för Sahlin.

Sörensen fick dessutom värma upp direkt och stod för några vassa räddningar då Västerås låg på ordentligt efter 3-1-målet. Något mer mål föll dock inte i tredje perioden.

Dramatisk kvittering i slutsekunderna

I tredje perioden exploderade dock SSK. Efter 26 sekunder reducerade Marcus Fagerudd på assist av Nicolai Meyer. Finländarens första mål i SSK-tröjan. Bara dryga minuten senare kom även kvitteringen. Och återigen var det förstakedjan som gjorde det. Dyk passade till Meyer bakom mål som hittade tredjelänken Christopher Liljewall som tryckte in sitt andra mål i SSK-tröjan och SSK hade hux flux kvitterat.

Glädjen blev dock kortvarig då Västerås återigen kunde ta ledningen två minuter senare genom Marcus Bergman. Men SSK gav inte upp, jagagade och jagade men fick inte in någon kvittering - förrän 17 sekunder återstod. Förstakedjan fick tryck och Nicolai Meyer kunde sätta kvitteringen till den tillresta SSK-klackens stora glädje.

I förlängningen hade SSK flera chanser att avgöra men till slut tog Västerås bonuspoängen genom mål av Lukas Zetterberg. Stark upphämtning av SSK dock som nu tagit nio av tolv poäng på de senaste fyra matcherna.

Närmast väntar nu Modo på bortaplan på onsdag innan det är dags för publikfest i Scaniarinken nästa fredag när Vita Hästen kommer på besök. AW i Rinkside bar som vanligt från kl 17.00 med trubadur och happy hour på mat och dryck.

MATCHFAKTA: Västerås-SSK

Slutresultat: 5-4 OT (2-0, 1-1, 1-3, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Mikael Frycklund (Jimmie Jansson), 2-0 Anthon Eriksson (Beck), 2-1 Sebastian Dyk, 3-1 Alexander Younan, 3-2 Marcus Fagerudd (Meyer), 3-3 Christopher Liljewall (Meyer, Dyk), 4-3 Marcus Bergman, 4-4 Nicolai Meyer, 5-4 Lukas Zetterberg.

Skottstatistik: 26-40

Utvisningsminuter: 10-12

Publiksiffra: 3 078