AIK
AIK

Éric Castonguay hjälte när AIK vann målkalas

17 oktober 2018 21:40

Matchen mot Västerås blev ett riktigt målkalas men till slut kunde AIK vinna efter straffar sedan Éric Castonguay avgjort.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Éric Castonguay har väntat med målen i höst - men nu har han gjort två och båda har blivit matchvinnande. Andra kassen kom borta mot Västerås och var den avgörande straffen som förkunnade att AIK kunde 6-5-vinna och bärga dubbla poäng.

Resan fram till straffavgörandet var dock högdramatisk.

AIK spelade till sig en 2-0-ledning (Anton Holm och Garry Nunn) efter halva den första perioden, men Västerås reducerade i aktens sista minut genom Kalle Östman. Hemmalaget öste sedan på i mittperioden och både kvitterade (William Wikman) och tog ledningen (Jonas Liwing) innan AIK bet tillbaka och Jesper Frödén fick in 3-3-pucken. Med en enda sekund kvar av mittakten så gjorde Mikael Frycklund sedan 4-3 för Västerås.

I den tredje perioden tog AIK sedan ett nytt grepp om matchen. Backarna Philip Broberg (4-4) och Simon Fernholm (5-4) vände på matchen - men med 38 sekunder kvar, i spel sex mot fem, så kunde Sebastian Benker 5-5-kvittera.

Övertiden blev sedan mållös - och straffar fick avgöra.

AIK vann sitt första straffavgörande i år, efter att ha förlorat tre stycken innan dess.

VÄSTERÅS - AIK 5-6 (PS)
Periodsiffror: 1-2, 3-1, 1-2, 0-0, 0-1
Skott: 29-39

Målskyttar Västerås: Kalle Östman, William Wikman, Jonas Liwing, Mikael Frycklund, Sebastian Benker

Målskyttar AIK: Anton Holm, Garry Nunn, Jesper Frödén, Philip Broberg, Simon Fernholm, Éric Castonguay

Statistik: Västerås - AIK