AIK
AIK

Vändning och seger för Almtuna mot AIK

14 oktober 2018 17:35

Almtuna vände 0-2-underläge till 4-2-seger mot AIK och bröt därmed serieettans poängsvit.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Poängsviten för AIK i inledningen av säsongen stannade vid tio matcher.

I den elfte matchen tappade serieettan en 2-0-ledning och förlorade till slut med 4-2 på bortaplan mot Almtuna.

Anton Holm gjorde 1-0 för AIK i fem mot tre i den första perioden och i det efterföljande fem mot fyra-spelet så utökade Christian Sandberg till 2-0. Målen kom med 59 sekunders mellanrum.

Almtuna utjämnade i mittperioden. Viktor Hertzberg gjorde 1-2 i spel fem mot tre, och några minuter senare så gjorde Tobias Hage 2-2 med sitt första mål sedan Almtuna-comebacken.

I den tredje perioden avgjorde hemmalaget sedan matchen med två mål inom loppet av 25 sekunder. Alexander Lunsjö fixade 3-2 i powerplay med sitt första allsvenska mål och strax därefter utökade Fredrik Forsberg till 4-2.

Oscar Fröberg i Almtuna-kassen gjorde en fin insats med 35 räddningar på 37 skott och en räddningsprocent på 94,6 %.

ALMTUNA - AIK 4-2
Periodsiffror: 0-2, 2-0, 2-0
Skott: 34-37

Målskyttar Almtuna: Viktor Hertzberg, Tobias Hage, Alexander Lunsjö, Fredrik Forsberg

Målskyttar AIK: Anton Holm, Christian Sandberg

Statistik: Almtuna - AIK