Björklöven
IFB

Ny Arvid Ljung-nolla och ny seger för Almtuna

10 oktober 2018 21:20

Almtuna och målvakten Arvid Ljung höll nollan för andra matchen i rad när Björklöven besegrades på hemmaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter fyra raka nederlag så har Almtuna hittat formen igen. 4-0-segern mot Pantern senast följdes upp av en 2-0-vinst på hemmaplan mot Björklöven.

Keepern Arvid Ljung har därmed hållit nollan i två raka matcher. 26-åringen motade totalt 33 skott mot Löven.

Det matchvinnande 1-0-målet gjordes av debuterande Brynäs-lånet Alexander Bjurström som från nära håll tryckte in pucken, ett mål som kom efter knappt åtta minuter i den första perioden. Några minuter senare styrde Oscar Milton in 2-0 i powerplay - och sedan blev det inga fler mål.

Det trots att Löven jagade på rejält i sista perioden där Umeå-laget vann skotten med hela 14-3.

För två omgångar sedan var Almtuna sist i tabellen, nu har man - tack vare sina två vinster - studsat upp till en åttondeplats i sammandraget.

ALMTUNA - BJÖRKLÖVEN 2-0
Periodsiffror: 2-0, 0-0, 0-0
Skott: 23-33

Målskyttar Almtuna: Alexander Bjurström, Oscar Milton