KHK
Borta
Södertälje
SSK

SSK föll i målrik match i Blekinge – nya chanser till poäng mot Tingsryd på torsdagskvällen

10 oktober 2018 21:22

Det blev en händelserik och målrik tillställning i Karlskrona på onsdagskvällen. Hemmalaget började bäst och tog ledningen gång på gång. SSK gav dock inte upp och kämpade sig i kapp, men till slut var det KHK som drog det längsta strået.

SE ÄVEN: Välkomna på familjematch i Scaniarinken – på söndag kör vi skridskodisco, lekhörna och tv-spelshörna innan SSK-Karlskoga!

Boka biljett till SSK-Karlskoga söndag 14 oktober online här!

12.00: Studio SSK live med det senaste inför matchen mot Tingsryd!

Karlskrona som startade matchen bäst och fick ett friläge efter bara 45 sekunder. George Sörensen var dock med på noterna och räddade med dämpen. Minuten senare fick dock Karlskrona även ett powerplay och då fick Sörensen kapitulera när Justin Crandall slog in en retur.

SSK hade några lägen och bland annat fick Marcus Bohman bra yta efter en fin kontring av SSK i mitten av perioden, men Robin Johansson i KHK-kassen kunde rädda skottet, om än med en del problem.

Sörensen stod för några riktigt vassa räddningar och fick hela 22 skott på sig i första perioden.

Fjärdekedjan visade vägen för SSK

I andra perioden fick SSK en bättre start än i första. Fjärdekedjan jobbade fram pucken i anfallszon och Måns Lindbäck kunde enkelt slå in kvitteringen till 1-1 efter en genialisk passning av Thom Flodqvist.

SSK hamnade dock i underläge ganska snart igen. När först Thom Flodqvist och sedan Marcus Bohman visades ut utnyttjade KHK fem mot tre-läget och tog ledningen med 2-1 genom Linus Karlsson.

När Marcus Bohman kom in från utvisningsbåset revanscherade han sig dock direkt då han knäppte i väg ett skott mot Johansson i KHK-kassen som inte såg alltför svårt ut, men pucken letade sig in i mål. Men glädjen skulle visa sig vara kortvarig och tre minuter tog Karlskrona ledningen igen med 3-2. Ett mål som SSK ville ha bortdömt då man ansåg att KHK-spelare störde Sörensen i målgården, men efter videokoll döms det mål. När sedan Sebastian Höglund visade ut kom även 4-2.

Lucas Carlssons hittade rätt

SSK skulle dock få kontakt igen innan andra perioden var slut. När laget fick chansen i powerplay visade Lucas Carlsson sin spets. Från sin vänsterposition snärtade han upp en riktig projektil i den absolut sista maskan i Johanssons bortre kryss.

SSK lyfte sedan spelet och hade bud på kvittering flera gånger om i andra periodens slutminuter, men kom dock inte närmre innan paus. I tredje perioden kom dock kvitteringen. Och det var Jacob Spångberg som gjorde det. Först visade han ut två minuter för charging, när han kom fick han dock ett friläge och gjorde inga misstag. Kyligt, kliniskt, och kvitterat.

Men Karlskrona skull dra det längsta strået i matchen. Bara två minuter senare tog Karlskrona ledningen när Matt Carey kom två mot en med Viktor Liljegren som blev matchvinnare med sitt 5-4-mål. SSK hade läge att kvittera igen och tog även ut Sörensen i slutminuten men blev till slut poänglösa i Blekinge. I morgon torsdag reser laget vidare till Småland för möte med Tingsryd. Nya tag då.

MATCHFAKTA: Karlskrona-SSK

Slutresultat: 5-4 (1-0, 3-3, 1-1)

Målskyttar: 1-0 Justin Crandall (Pageau, Johansson), 1-1 Måns Lindbäck (Thom Flodqvist), 2-1 Linus Karlsson (Carey, Osterberg), 2-2 Marcus Bohman (Andersson). 3-2 Josef Ingman. 4-2 Marcus Paulsson (Ingman, Crandall), 4-3 Lucas Carlsson (Fagerudd, Bengtsson), 4-4 Jacob Spångberg (Höglund), 5-4 Viktor Liljegren (Carey)

Skottstatistik: 42-36

Utvisningsminuter: 6-14