AIK
AIK

Éric Castonguay sköt två mål när AIK vann

27 februari 2019 21:30

Éric Castonguay sköt två av målen när AIK vann mot Leksand och därmed drygade ut serieledningen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

AIK:s plats i HockeyAllsvenska Finalen är redan klar.

Nu är förstaplatsen i tabellen, och därmed hemmafördel i finalserien, också nära. Laget 4-2-vann mot Leksand och eftersom serietvåan Oskarshamn tappade poäng mot Västervik så leder nu AIK tabellen med åtta poäng med bara nio poäng kvar att spela om.

Éric Castonguay var en av de stora härförarna mot Leksand.

Dalalaget ledde med 2-0 efter halva matchen sedan Johan Porsberger målat två gånger om, men Jesper Frödén kunde reducera i mittakten.

Bara 56 sekunder in i tredje perioden så kvitterade Castonguay i powerplay, och mitt i perioden så skickade han också in matchvinnande 3-2. Båda målen kom efter distinkta slagskott.

Alexander Deilert stängde sedan tillställningen med en 4-2-puck i tom bur.

Leksand, som nu är femma i tabellen och fyra poäng från tredjeplatsen, har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.