Leksand
LIF

Poängshow av Oskar Lang i Leksands seger

5 oktober 2018 22:00

Glödhete Oskar Lang låg bakom de fyra första målen när Leksand slog tillbaka Södertälje på bortaplan.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Fem poäng i de fem första matcherna - hela fyra poäng när Södertälje besegrades med 6-3 i Scaniarinken.

Oskar Lang fick allt att lossna under fredagskvällen.

Den kvicke forwarden hade klubban i Leksands tre första mål, alla i den första perioden, som gjordes av Linus Persson, Thomas Valkvä-Olsen och Jon Knuts, och som satte dalalaget i ett 3-2-övertag efter 20 spelade minuter.

I början av den andra perioden slog Lang sedan till själv med ett 4-2-mål. Han kom i mittzon och fångade upp en hög flipp från egen zon, drog in i anfallszon, trängde sig förbi sin back och lyfte in pucken ur snäv vinkel.

Södertälje reducerade - men Leksand kunde dra ifrån via två mål av Tor Immo där den sista kassen kom i tom bur.

Leksand fick därmed vinna igen efter dubbla förluster.

Södertälje åkte på höstens första hemmaförlust.

SÖDERTÄLJE - LEKSAND 3-6
Periodsiffror: 2-3, 1-2, 0-1
Skott: 33-31

Målskyttar Södertälje: Nicklas Grossman 2, Victor Andersson

Målskyttar Leksand: Tor Immo 2, Linus Persson, Thomas Valkvä-Olsen, Jon Knuts, Oskar Lang

Statistik: Södertälje - Leksand