Matchrapport: VIK vann mot Tingsryd!

3 oktober 2018 21:44
Lars Nilsson / Frilansfotograferna
Matchrapport

VIK vann onsdagskvällens match borta mot Tingsryd med 2-1 efter straffar. Stora segerorganisatörer blev Emil Alba med två mål och Emil Kruse med stort målvaktsspel.

Matchsammanfattning

Första perioden

Matchen började ganska trevande från båda lagen, där det inte skapades speciellt mycket.

VIK skulle tidigt i matchen få spela boxplay, sedan Jens Holmström fått besöka botbänken. VIK skulle dock utan några större problem städa av utvisningen och i ärlighetens namn lyckades inte Tingsryd få till något ordnat spel i spel med en man mer på isen.

VIK skulle ju längre perioden kom växa in i det mer och mer och kedjan som skapade mest tryck i anfallszon var förstaenheten, med Nowick i spetsen.

VIK skulle ta ledningen efter drygt halva perioden efter in fin aktion från Emil Alba, där han först gör bort en Tingsryd försvare innan han snyggt sätter den mellan benen på Tingsryds målvakt Tex Williamsson.

Tingsryd skulle få sina lägen i perioden och främst är det genom kontringar där VIK tappat sin tredje gubbe vid några tillfällen. Närmast en kvittering är Filip Ahl, men Emil Kruse spelar väldigt bra i målet.

Andra perioden

VIK skulle få två riktigt fina lägen i inledningen av perioden. Först är det Filip Suchy som fri inte lyckas få dit den och några byten senare är det Kim Johansson som hänger med upp i ett anfall, men inte heller han lyckas få in pucken.

Matchen svänger lite och Tingrsyd får några kontringar i mellanåt. Oftast är det Filip Ahl i hemmalaget som är den som ligger bakom.

VIK har möjligheten att få spela ett powerplay i andra perioden, men man lyckas inte få till spelet riktigt. Man har några bra lägen precis i slutet genom Trevor Mingoia, men pucken vill inte in.

När VIK får spela sitt enda boxplay i andra perioden visar man upp ett bra spel, där man ligger rätt och Tingrsryd har svårt att få igenom skotten. Man spelar uppoffrande.

Tredje perioden

VIK och Kevin Schulze skulle få en olycklig start i sista perioden när amerikanen direkt i inledningen råkar få en klubba mellan en Tingsrydspelares ben och därmed utvisning.

Det skulle Tingsryd utnyttja tämligen omgående genom ett skott från jänkaren Charlie Dodero. 1-1 var ett faktum.

Efter målet känns det som VIK tappar spelet lite och Tingsryd är närmare ledningsmålet än var VIK är. Då kliver Emil Kruse i VIK-målet upp väldigt stort och räddar VIK flertalet gånger.

VIK skulle komma tillbaka något ju längre perioden gick och när man VIK fick med sig en utvisning strax efter tolv minuters spel. Då hade man hoppats på ett ledningsmål men VIK:s powerplay spel var denna afton inget vidare. Matchen skulle sluta 1-1 efter ordinare tid.

Övertid

Sudden spelet bjöds däremot på betydligt öppnare spel och närmast skulle Trevor Mingoia var som fri med Tingrsyds målvakt dessvärre missade.

Straffläggning

Matchen fick avgöras på straffar och där klev först Emil Alba fram och sedan Darren Nowick. Medan ingen Tingsrydspelare lyckades överlista Emil Kruse var bonuspoängen VIK:s.

Analys

VIK gör inte sin bästa match för säsongen direkt. Men däremot lyckas man hitta ett sätta att vinna hockeymatcher även att spelet inte kuggar i. Tidigare har man spelat betydligt bättre men inte fått med sig några poäng.

I VIK ska alla ha ett beröm för man kämpade och slet för klubbmärket. Dock måste Emil Kruses målvaktsspel omnämnas extra då han var riktigt bra denna onsdagskväll. Även Emil Alba som gjorde två mål är värd lite extra beröm.

Nu laddar vi om för BIK Karlskoga på lördag kl 18 i Plivit Trade Hallen. Köp biljett nu på hemsidan här.

Matchfakta

Tingsryd - VIK 1-2
(0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

0-1, 11:47: Emil Alba, ass Philip Rondahl & Jonathan Rodensjö
1-1, 40:35: Charlie Dodero, ass Daniel Öhrn (PP1)

VIK-TV

Jubel i omklädningsrummet och intervjuer matchhjältarna Emil Alba och Emil Kruse efter matchen