MoDo

Mäktig vändning i tredje perioden mot Karlskrona

3 oktober 2018 21:29
Herr

MODO Hockey hamnade i tidigt underläge i onsdagens bortamatch mot Karlskrona men vände matchen på under fem minuter i inledningen av den tredje perioden. Målskyttar i matchen blev Kalle Jellvert, Kristian Jakobsson, Patrik Karlkvist och Jonathan Jonsson.

Det blev sämsta tänkbara start för MODO Hockey i onsdagens bortamatch mot Karlskrona då hemmalaget tog ledningen redan efter 57 sekunder. I spel fem mot fyra styrde Justin Crandall in 1-0 på Erik Hanses plockhandssida och fyra minuter senare utökade även Karlskrona sin ledning. Åter igen kom målet i spel fem mot fyra och den här gången dröjde det endast tre sekunder i spelformen innan Drew Paris sköt från blå och pucken hittade nätet för 2-0.

Den första perioden fortsatte sedan att tillhöra hemmalaget och Erik Hanses svarade för flera fina ingripanden när skotten slutade 16-5 efter första 20 minuterna.

MODO tuggade sig in i andra perioden

MODO Hockey kom tillbaka spelmässigt i den andra perioden som startade med en brottningsmatch som resulterade i matchstraff för Lukas Wernblom och hemmalagets Linus Karlsson. Erik Hanses räddade sedan ett friläge efter fem minuters spel innan MODO Hockey reducerade i en snabb spelvändning. En lång passning från Oscar Hedman hittade Tommy Enström på offensiv blålinje och Enström passade vidare in i slottet där Kalle Jellvert styrde in 2-1 för sitt tredje mål den här säsongen.

Erik Hanses fortsatte att spela bra och hade även sina stolpar till hjälp i den andra perioden där ramen stoppade utökad ledning för hemmalaget två gånger om. I slutminuten av den andra perioden svarade även MODO-målvakten för en följsam sidledsförflyttning oav högsta klass och 2-1 stod på tavlan efter två spelade där mittenperioden slutade 7-16 i skott.

Tre MODO-mål inom fem minuter

MODO Hockey rivstartade sedan den tredje perioden och efter 44 sekunder kom kvitteringen när Kristian Jakobsson från nära håll sköt 2-2 för sitt första mål för säsongen. MODO fortsatte att trycka tillbaka Karlskrona och innan tre minuter var spelade kom även ledningsmålet. Anton Karlström fick tuff uppvaktning framför kassen innan Tobias Enström från backposition helt friställde Patrik Karlkvist som från bortre stolpen kunde sätta 2-3 i öppen kasse.

MODO Hockey fick sedan powerplay och efter fint passningsspel utökade laget ledningen. Tobias Enström passade Patrik Karlkvist som hittade en passning över centrallinjen till Jonathan Johnsson som direktsköt sitt första mål för säsongen fram till 2-4. MODO svarade med andra ord för tre raka mål i matchen inom fem minuters spel.

Avslutningen av matchen kontrollerade sedan MODO Hockey och Karlskrona hämtade sig inte från tre raka MODO-mål. Seger och tre poäng till MODO Hockey som därmed tog sin tredje seger på fyra matcher i HockeyAllsvenskan 2018/2019.

Hemmamatch väntar på fredag

MODO Hockey vänder nu hemåt för match i Fjällräven Center mot Tingsryds AIF där nedsläpp sker 19:00 på fredag kväll. Då det är Hockeyfredag öppnar arenan redan 16:00 för After Work och efter slutsignalen sker Efterfest med livemusik utanför Guldbaren. Biljetter finns hos våra ombud och på modo.ebiljett.nu