Björklöven
IFB
Södertälje
SSK

Förlust mot Björklöven i Umeå – utvisningar avgjorde jämn match: "Stundtals har vi bra fart i grejerna"

26 september 2018 21:34

SSK hämtade i kapp underläge två gånger om. Men efter en stökig tredjeperiod med många utvisningar föll till slut laget mot Björklöven i Umeå med 5-2. Nu väntar hockeyfredag i Scaniarinken när Almtuna kommer på besök.

SSK ställde upp med samma lag som i hemmapremiärens seger mot Pantern med den enda skillnaden att tränarstaben bytte målvakt. Seriecomeback för Alexander Sahlin alltså, efter operationen som har hållit honom borta från spel i Hockeyallsvenskan i nästan ett år.

Den gode Sahlin fick visa upp sig direkt och mota hela 13 skott under den första perioden där Björklöven hade mest puck och dessutom fick två powerplay med sig.

SSK saknade dock inte chanser. Åslin och Blomstrand hade båda giftiga chanser och Mikael Ahlén skrinnade sig till ett friläge, som dock räddades av Mattias Pettersson i Björklöven målet och första perioden förblev mållös. I andra perioden skulle dock målen komma. Björklöven gjorde 1-0 redan i inledningsminuterna genom Jakob Stenqvist. Detta efter ett boxplay som SSK dödade på ett effektivt sätt – nästan. Just när laget blev fulltaligt fick Stenqvist in pucken.

11.00 torsdag: STUDIO SSK med a-lagskollen, fråga klubbdirektören och allt inför damlagets seriepremiär!

SSK:s förstakedja såg därefter till att utjämna matchen. Nicolai Meyer blev neddragen och fick med sig ett powerplay. I detta hittade han kedjekompisen Sebastian Dyk med ett riktigt smörpass genom Björklövens box och skåningen kunde enkelt raka in sitt andra mål för säsongen.

Innan perioden var slut skulle dock Björklöven ta ledningen igen efter att Kristoffer Söder getts alltför mycket is och tid för att enkelt kunna prickskjuta in 2-1 bakom en chanslös Alexander Sahlin.

I tredje fick SSK chansen i powerplay efter bara tre minuter och då kom kvitteringen. Marcus Fagerudd sköt från blå och Victor Andersson styrde in pucken bakom Pettersson. Och poängvittring för SSK.

Men Björklövens Emil Lundberg skulle sätta käppar i hjulet för SSK:s planer. Resten av perioden blev stökig med många utvisningar och ett bråk efter att en Björklöven-spelare sprutat snö i ansiktet på Sahlin.

SSK kunde inte riktigt behålla kylan och då klev Emil Lundberg fram. Efter 13.04 gjorde han 3-2 på ett rappt skott och när Sebastian Dyk blev utvisad för tripping kom även 4-2 genom Filip Cruseman.

SSK satsade på sex man och tog ut Sahlin med tre minuter kvar, men det slutade med att Emil Lundberg satte spiken i kistan och SSK:s resa till Umeå slutade i moll trots en spännande och jämn tillställning.

– Det var en jämn match, men det blir lite hackigt med utvisningar och det måste vi kunna hantera. Totalt sett tycker jag vi borde ha kunnat jobbat oss in och tagit med oss poäng. Stundtals har vi bra fart i grejerna men vi måste bli jämnare, sade Ulf Lundberg till Cmore efter matchen.

Nu väntar hemmamatch i Scaniarinken för SSK på fredag då Almtuna kommer på besök. Alla till Templet och stötta laget till seger då!

Köp biljett till SSK-Almtuna online här!

AW I RINKSIDE BAR! Välkomna till Scaniarinken redan från kl 17.00 då trubadur Mathias Dahl underhåller och vi bjuder på fina Happy hourpriser på mat och dryck.

Afterwork-buffé Rinkside:

Kyckling bbq med krämig potatissallad , dressing, sallad, inkl en dryck 120:-

PET ÖL 50cl /Glas vin 35:-

Läsk 15:-

Efter kl 18:00-19:00 Mat 135:- Dryck normala priser.

Bordsbokning ej möjlig till AW-buffén, endast drop in!

MATCHFAKTA: Björklöven - SSK

Slutresultat: 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)

Målskyttar: 1-0 Jakob Stenqvist (Söder, Cruseman), 1-1 Sebastian Dyk (Meyer, Ahlén), 2-1 Kristoffer Söder (Wiklund, Cruseman), 2-2 Victor Andersson (Fagerudd, Bengtsson), 3-2 Emil Lundberg (Selin, Andersson) 4-2 Filip Cruseman (Andersson), 5-2 Emil Lundberg (Selin, Andersson)

Skottstatistik: 34-29

Utvisningsminuter: 12-16

Publiksiffra: 3 102