Vita Hästen
VIT

Drömstart bakom Vita Hästens seger

26 september 2018 21:30

Vita Hästen fick en drömstart med en 2-0-ledning efter tio minuter - och förvaltade det hela vägen i kaklet när Almtuna besegrades.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Vita Hästen fick en drömstart i matchen mot Almtuna - och den lyckades man förvalta hela vägen in i kaklet och vann till slut med 4-1.

Erik Borg gjorde 1-0 redan efter knappt fyra minuter efter att ha snappat upp en retur, gjort en dragning och retfullt enkelt lekt in pucken. Efter ytterligare några minuter så dunkade Lukas Löfquist in 2-0 - också det efter en målvaktsretur.

Jesper Samuelsson fyllde på till 3-0 i upptakten av den andra perioden.

Almtuna reducerade via Lucas Sandström med 29 sekunder kvar av mittakten, men kom aldrig närmare än så. Istället så gjorde Kevin Elgestål 4-1 med ett rappt skott från kanten med knappa fem minuter kvar att spela av matchen.

Viktor Kokman gjorde en stark insats i Vita Hästen-målet och räddade 34 av 35 skott vilket innebar en räddningsprocent på 97,1 %.

ALMTUNA - VITA HÄSTEN 1-4
Periodsiffror: 0-2, 1-1, 0-1
Skott: 35-25

Målskyttar Almtuna: Lucas Sandström

Målskyttar Vita Hästen: Erik Borg, Lukas Löfquist, Jesper Samuelsson, Kevin Elgestål

Statistik: Almtuna - Vita Hästen