IKO

Thelin matchvinnare igen - IKO vann i Sudden

23 september 2018 18:30
HERR

IKO vann bortamatchen mot Västerås efter förlängning. Matchvinnare, precis som i fredags, Joakim Thelin som gjorde båda målen och därmed har gjort fyra på två matcher. Han kvitterade till 1-1 mitt i andra perioden och avgjorde sedan tre minuter in i förlängningen. IKO har därmed 5 poäng efter två omgångar, en riktigt bra start på säsongen!

IKO hade ett spelmässigt övertag i första perioden. Man hade två hela power play och ett kort sådant men pp fungerade inte lika bra som i förra matchen. IKO klarade även av ett kort box play. Första perioden blev därför mållös. Skotten något i bortafavör 7-10.

Alex Hutchings kom i ett friläge tidigt i andra perioden men fick inte till avslutet mot Marcus Dahlbom i VIK-kassen. IKO fick ytterligare ett power play efter fem minuter men då kontrade Västerås in sitt första mål för säsongen, i box play! Målskytt Kalle Östman. IKO kom dock tillbaka ganska snabbt och efter knappt 11 minuter slet sig Joakim Thelin fri och sköt snyggt 1-1 i krysset, hans tredje mål för säsongen. Assist Joakim Hillding och Victor Öhman. I kraft av ett power play fick hemmalaget ett litet övertag och tryckte på några minuter. Men IKO tog över igen och avslutade perioden bra med bland annat ett riktigt farligt avslut med bara sekunder kvar. Adam Åhman i IKO-kassen fick göra några viktiga räddningar när VIK hade sina lägen. Skotten i andra helt jämnt, 7-7.

Tredje perioden blev ett ställningskrig där hemmalaget var klart hetast och skapade mycket. Adam Åhman räddade IKO i avgörande lägen och noterades för över 96 i räddningsprocent. Skotten i tredje hela 13-2 till Västerås.

I Sudden tog IKO tag i taktpinnen och hade pucken nästan konstant. Med en ny fin aktion av Joakim Thelin kom avgörandet när IKO tog bonuspoängen. Knappt tre minuter hade gått när Thelin fick en passning från Arsi Piispanen och trots hård uppvaktning kunde han komma till ett fint backhandavslut bakom Dahlbom. Det var alltså Thelins fjärde mål på två matcher. Skotten i Sudden 0-2 och totalt 27-21.

Övriga resultat i andra omgången: Västervik-AIK 1-2, Karlskoga-Leksand 4-3 (OT), Tingsryd-Karlskrona 2-3, Södertälje-Pantern 4-3, MODO-Almtuna 4-3, Vita Hästen-Björklöven 3-4 (str). Nu får IKO ännu en bortamatch, Pantern på onsdag och därefter Björklöven hemma på lördag.

Håkan Åhlund, IKO:s huvudtränare:
– Det är väl bra att ta två poäng uppe i Västerås, det är inte så enkelt. Spelmässigt tycker jag Adam Åhman gör en bra match i målet och samtliga backar är på en hög nivå och löser många situationer trots att det är tight. Om power play var bra i fredags så var det väl box play idag som var väldigt bra. Lite bättre kvalitet på det offensiva spelet så kommer det att bli bra. Vi släpper bara in ett mål vilket är mycket positivt. Piispanen och Hillding tog många viktiga tekningar vilket är viktigt och det var mycket som var bättre idag. Vi är trygga där bak och dom får gärna vara i vår zon bara vi spelar vårt spel. Thelin måste vi också nämna, han gör många bra saker, han är stor, stark och bra skridskoåkare med ett bra skott. Det är kul när det betalar sig i mål. Vi tar med oss dom två poängen och börjar ladda inför Pantern på onsdag. En bra start på säsongen.

Västerås IK - IK Oskarshamn 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
25.42 1-0 Kalle Östman (Jesper Johansson, Alexander Younan), spel 4 mot 5
30.51 1-1 Joakim Thelin (Joakim Hillding, Victor Öhman)
62.48 1-2 Joakim Thelin (Arsi Piispanen)

Skott: 27-21 (7-10, 7-7, 13-2, 0-2)
Utvisningar: Västerås 5x2, IKO 5x2
Domare: Daniel Eriksson