Karlskrona
KHK

Karlskrona tar hem matchen

31 mars 2018 20:54

Det var ett Timrå med självförtroende tills 2-1 ledningen sprack och Karlskrona tog över.

Ett starkt timrå

Timrå spelar ett stark spel och det blir många möjligheter redan från början. Men efter bara 40 sekunder in matchen drar Dahlrot på sig en utvisning som inte Karlskrona kan ta vara på. Det går bara några minuter så gör Karlskrona bort sig och Timrå får spela powerplay. Det kommer dessvärre ingen utdelning från Timrå under detta första powerplay. Men det behöv inte då Dahlen kliver fram och nätar 1-0 till Timrå. Detta gör att Timrå tar en viktig ledning in i första perioden. Man spelar ett spel som leverera på hög nivå. Det är unga talanger som spelar med hög fart och snabba skridskor.. Haukeland svarar för räddningar i världsklass. Samma höga standard han haft under hela serien.Karlskrona har valt att byta målvakt inför denna omgång. Det blir gruff runt Haukeland och Timrå blir därför tvungen att spela boxplay. Men det tar inte många sekunder så drar Karlskrona på sig en utvisning och det blir istället spel 4 mot 4. Karlsksna hinner bara ställa upp i Timrås zon så kvitterar man till 1-1.

Det tar bara 47 sekunder

Dom första sekunderna spelar båda lagen 4 mot 4. Timrå får en chans direkt i start men både lagen blir fulltaliga. Karlskrona kommer mot Haukeland men han fångar. Dock blir han nedknuffad och det blir riktigt turbulent framför kassen. Det leveras ingen utvisning och spelet kan fortsätta. Men 5 minuter in i perioden drar Hardegård på sig en crosschecking och Karlskrona får övertal i powerplay. Timrå har ställt upp i ett starkt defensivt. Karlskrona puttar till Haukeland under deras powerplay och det blir utvisning. Spel 4 mot 4 i 23 sekunder. Timrå blir fulltaligt. Karlskrona har 40 sekunder kvar att boxplay när Hardegård stänker in 2-1 till Timrå. Precis efter målet kommer Karlskrona in hos Timrå och försöker ställa upp, efter en för stor sidoförflyttningar så kan Karlskrona sätta 2-2. Efter inte alls lång tid så kommer Karlskrona åter igen. Rakt igenom Timrå försvaret och placerar 2-3 målet. Det blir starka känslor på planen och det resulterar i att det blir spel 4 mot 4. Ingen utdelning och under 47 sekunder har det gått från 2-1 Timrå till 2-3 Karlskrona.

Karlkrona tar hem matchen

Man kommer ut med en fart. Trampar sig fram genom isen. En Karlskronas spelare drar på sig en tripping och det blir powerplay för Timrå. Man tappar fäste och kan inte få någon målchans just nu. Karlkrona är fulltaligt. Dom har det dock lättare att klättra i Timrås defensiv. Haukeland sätts verkligen på prov i tredje perioden. Det är svårt att få till något riktigt etablerat spel. Karlskrona står starkt i defensiv. Karlskrona får relativt sitt läge när Strömberg drar på sig en holding och det blir spel i boxplay för Timrå. Det här boxplayet är inte som dom andra. Timrå spelar boxplay i Karlkronas zon. Karlskrona får utvisning men då det tappas puck på blå så förlorar man chansen till kvittering i powerplay. Karlskrona är fulltaliga och det är 4 minuter kvar av sista perioden. När det är 15 sekunder kvar så nätar Karlskrona 2-4.