Karlskrona
KHK

Brynäs segrade och säkrade kvartsfinalplatsen

7 mars 2017 21:48

Brynäs gjorde vad som krävdes under tisdagen när Karlskrona besegrades med 5-2. De tre poängen för Brynäs betyder att Gävlelaget nu har säkrat en direktplats till kvartsfinal.

Två spelsugna lag i jakt på viktiga poäng i varsin del av tabellen gjorde upp i Gavlerinken Arena. Båda lagen satte full fart från start och gästerna fick en smakstart när David Printz skickade in 0-1 från sin backplats.

Brynäs kom dock igång än mer efter halva första perioden och efter Jacob Blomqvists 1-1 var det hemmalaget för hela slanten, och man ökade dessutom på till både 2-1 och 3-1 genom Pathrik Westerholm och Oskar Linblom.

Brynäs fortsatte att styra och ställa i inledningen av den andra perioden, men Karlskrona tände till eftersom och hade en puck i nät som dock dömdes bort för spelare i målgården. Istället för 3-2 där så kom kort därefter 4-1 till hemmalaget. Juuso Ikonen gjorde sitt första mål i Brynäsdressen när han hittade rätt i powerplay.

Karlskrona forcerade förgäves

Karlskrona försökte i den tredje perioden att komma närmare, men Brynäs spelade smart defensivt och hade hela tiden kontroll på händelserna även om det blev lite nervdaller när Emil Larsson via ryggen styrde in 4-2.

Men kort därefter tryckte Kevin Clark in 5-2 från nära håll för hemmalaget och efter det så blev sista delen av matchen mest en transportsträcka.

Brynäs seger säkrade en direktplats till kvartsfinal. Karlskronas öde avgörs i sista omgången.