VLH

Karlskrona HK gör en bra match men måste ställa in skottsiktet.

5 februari 2017 00:22
Efter matchen

Efter matchen mot Örebro så var det ett taggat KHK som ville visa inte bara för hemmapubliken men även för sig själva att man kan tagga till mot Sveriges just nu hetaste hockeylag Växjö Lakers. Blackbugs hade gjort en gedigen insats med att klä arenan i KHK-orange där man även fick hjälp av elever från Rödebyskolan med ett mäktigt tifo på hemmastå.

Växjö inledde i ett rasade tempo och KHK stod lite på hälarna och gästerna med Olli Palola kunde direkt efter en tekning i KHKs zon få iväg ett skott som överraskade KHKs målvakt för kvällen, Johan ”Honken ”Holmqvist, 0-1 till gästerna redan efter 41 sekunder. Växjö satte väldigt hög press med alla sina kedjor på KHKs defensiv och Honken fick göra flera kvalificerade räddningar. KHK lyckades ändå att arbeta sig in i perioden vilket gjorde att Lakers drog på sig utvisningar. Karlskrona hade dock väldigt svårt att skapa något i de 2 powerplay man hade och flytet fanns inte där. Istället var det gästerna och kvällens hetaste spelare Nils Carnbäck med sina blott 19 år som lyckades få in pucken med dryga 3 minuter kvar av första perioden. Första periodens skottstatistik 5-11 och 0-2 till Lakers favör.

Andra perioden inledde båda lagen väldigt piggt och någon sa på pressläktaren… -Hur ska man orka hålla detta tempo? Karlskrona var dock det lag som tog över perioden mer och mer och åkte mycket skridskor vilket resulterade i att Växjö Lakers tränare Sam Hallam tog time out. Karlskrona fortsatte dock att pressa Lakers som drog på sig flera utvisningar men där KHK inte hade ställt in skottsiktet. Man skapar otroligt mycket målchanser men pucken, likt matchen mot Malmö ville bara inte in trots riktigt bra försök av både Paulsson, Bergström och Guter. Närmast var ändå # 84 Jimmy Andersson som var ytterst nära att göra mål bakom Joacim Ericsson i Växjö-målet. Karlskrona gör en bra period där skottstatistiken slutade 11-14, mål 0-0.

I tredje perioden försökte KHK ta med sig spelet från 2:a perioden men kvällens spelare Nils Carnbäck i Växjö Lakers skulle tidigt i perioden på bästa Foppa-manér göra mål på KHKs Johan Holmqvist. KHK jobbar hårt och försöker verkligen men som vi tidigare konstaterat denna kväll så var inte skottsiktet inställt på mål. Med dryga 5 minuter kvar av perioden och matchen så åker Växjös back Philip Holm på en utvisning för tripping. Tränarstaben med Pelle Hånberg i spetsen tar timeout och Honken lämnar kassen för att KHK ska spela 6-4 i powerplay som tyvärr blev resultatlös. Med 27 sekunder kvar av matchen så gör Växjö Lakers sitt och kvällens 4:e mål.

Målet denna säsong är att vara bland de 10 bästa och ha minst 4 lag bakom oss och så är det fortfarande. Kvällens övriga resultat innebar både lite pest och kolera då Djurgården förlorade på övertid mot Rögle, Örebro vann mot Leksand samt Luleå förlorade mot Brynäs. Tight slutskede av serien där Karlskrona kämpar för att behålla minst 10:e platsen och som resulterar i playin / åttondelsfinal. KHKs nästa match mot Rögle den 15 februari kl. 19:00.

Statistik Mål 0-4 ( 0-2,0-0,0-2 ) Skott 31-31 Utvisningsminuter KHK 2, VHL 14