Ny hemmaseger för Djurgården, 20 räddningar av Eriksson

19 december 2017 21:27

Djurgården tog i sin 13:e hemmamatch sin elfte seger och passade på att övervinna mardrömsmotståndet Karlskrona. Joacim Eriksson spikade igen och höll nollan.

Karlskrona har varit lite av en mardrömsmotståndare för Djurgården ett tag. Den här säsongen vann Blekingelaget de två första matcherna och kom till spel med samma spelsätt som tidigare varit så framgångsrikt mot Stockholmarna.

Det var ofta riktigt trångt i mittzonen när Djurgården skulle komma in i anfallszon och Karlskrona stack upp i kontringar. Men hemmalaget fick hål på Johannes Jönsson ändå i den första perioden. De naglade sig fast i anfall och Lukas Vejdemo skickade in en retur, 1-0 efter 20 minuters spel.

–Vi lyckas inte lösa mittzonen så bra som jag skulle vilja, vi behöver komma igenom där bättre. De stänger ner mittzonen med fem man, men skönt att vi fick in ledningspucken, sa Djurgårdens Markus Ljungh till C More.

Djurgården det starkare laget

Matchbilden var likartad i den andra perioden. Djurgården var det klart spelförande laget, men Karlskrona hade ett friläge vid ställningen 1-0. Istället för kvittering på den chansen ökade Calle Ridderwall på hemmaledningen till 2-0.

I tredje perioden försökte Karlskrona lägga lite mer tryck framåt. De lade puckar mot mål när tillfälle gavs och hade en del lägen till reducering. Men Djurgården ökade på till 3-0 efter 9:33 genom Linus Johansson som därmed har nätat i tre raka matcher.

Segern var aldrig i fara för Djurgården som verkligen ångar på i SHL och framförallt då på hemmaplan.

–Jag gillar den fartfyllda hockeyn, men det är svårt att dansa själv. Det blir lite väl mycket broms idag tycker jag, kommenterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.