Växjö vände i Karlskrona - igen

14 november 2017 22:07

Karlskrona hade 4-1 halvvägs in i matchen hemma mot Växjö. Efter en timeout och ett målvaktsbyte skulle dock gästerna ännu en gång vända nere i Blekinge - och plocka med sig samtliga tre pinnar.

Den inledande perioden i NKT Arena Karlskrona visade sig bli en fartfylld och chansrik sådan. De tre målen som föll in kom inom loppet av dryga tre minuter och det var hemmalaget som fick jubla först. Med sju sekunder kvar av ett numerärt överläge kom 1-0 för Karlskrona, när Daniel Gunnarsson styrde in ettan mellan benen på Viktor Fasth. Glädjen blev dock kortvarig. Dryga minuten senare kom 1-1 när Pontus Netterberg tog köksvägen och såg pucken styras in via en skridsko och in bakom Johannes Jönsson. Det orangeklädda Blekingelaget fick däremot det sista ordet. Från liknande position som lagets 1-0-mål skickade Bobo Pettersson ett skott mot gästernas burväktare, som på vägen styrdes in via Emil Lundberg. Trots en stundtals tung press höll hemmalaget undan och hade med sig 2-1 in i mittakten.

Målrikt skulle det blir även i den andra perioden. Karlskrona utökade tidigt till 3-1 genom en snabb omställning och gick också upp till en 4-1-ledning drygt halvvägs in i mittakten, vilket fick Sam Hallam att ta en timeout och byta målvakt. Åtgärden tycktes ge effekt, då man via Linus Fröberg och Joel Persson såg till att reducera siffrorna till 4-3 innan man gick in i den andra pausvilan.

– Det har svängt en hel del i den här matchen. Skönt att få tillbaka två mål här på slutet, då jag tycker att vi har låtit dem spela som de vill med sina snabba omställningar, sade Växjös Linus Fröberg till C More under pausen.

Linus Fröberg nyckelfigur

Växjös skulle fortsätta på den inslagna vägen och slutligen också fullborda sin mäktiga upphämtning. Först när Linus Fröberg fixade kvitteringen till 4-4 med en backhand via köksvägen och sedan när Andrew Calof högg på en retur från nära håll. Karlskrona hade möljlighet till kvittering sent in i den tredje akten när man fick chansen i spel 6 mot 4, men istället för en kvittering kom 4-6 i tom kasse med 2 sekunder kvar.

Därmed fick Växjö ännu en gång med sig samtliga pinnar från Karlskrona och befäster förstaplatsen i SHL.