Effektivt KHK vann stort

19 oktober 2022 21:25

Efter en avvaktande inledning tog KHK tag i matchen och vann kvällens bortamatch mot Tyringe SoSS med 1-6 (00, 0-3, 1-3).

Farten och intensiviteten vi har sett från nedsläpp saknades i inledningen av den första perioden. Tyringe som ofta ställde upp och väntade på KHK:s anfall försvarade sig effektivt och det bjöds inte på många klara målchanser under periodens gång.
När matchklockan visade halvtid av den första perioden skruvas tempot upp en aning av KHK. Man får då några längre anfall mot hemmalaget, men ett samlat försvar håller KHK längs sargerna.
Efter 12:25 drabbas Tyringe av en interference-utvisning men det numerära överläget blir kortvarigt. En tappad puck vid offensiv blå som sånär rinner iväg till ett friläge för Tyringe tvingar KHK att ta en utvisning.
Med sekunder kvar av perioden bryter KHK Tyringes uppspel och sticker på kontring, men Didrik Jansson i Tyringe-kassen är med på noterna och perioden slutar 0-0.
Glädjeämnet från den första perioden var att Gustav Berglund var tillbaka i spel efter tacklingen han fick på hemmaplan i mötet mot KRIF Hockey.
Skott: 1-12

Den andra perioden är endast 50 sekunder gammal när det rasslar i nätet efter att KHK tar ledningen. Filip Cruseman står placerad framför Didrik Jansson och styr in pucken efter skott från Jesper Solomon-Frisell. Båda lagen var nog missnöjda med farten från första perioden för det är ett högre tempo i anfallen och båda lagen spelar aggressivare. Tyringe biter sig vid några tillfällen fast i anfallszon, men KHK håller ut Tyringespelarna längs med sargerna.
Efter 6:10 utökar KHK ledningen till 0-2 efter 6:10 när Oskar Hagman, placerad framför mål, nästan identiskt med första målet styr in pucken efter skott från Christroffer Rasch.
Man är också nära 0-3 efter fint spel av förstafemman när Bergström, Cruseman och Aspenäs-Norberg vaskar fram ett farligt läge framför mål. Men kort därpå svänger det och det är istället Tyringe som är nära att reducera efter att man brytit uppspel i mittzon och kommer två mot en. KHK som släppt ner axlarna har tagit över händelserna på isen utökar till 0-3 efter 14:26 när Alexander Heiver glider in framför mål från sarghörnan och styr in kvällens tredje mål efter skott från Jesper Solomon-Frisell. Med 1:06 kvar av perioden drabbas Tyrlinge av utvisning men KHK lyckas inte överlista Didrik Jansson och perioden sluter 0-3 till KHK. Skott: 9-10

I den tredje perioden börjar KHK med spel i numerärt överläge vilket gör att man direkt kan sätta press på hemmalaget. Men det är Tyringe som efter 2:57 reducerar till 1-3 när ett ihopslag friställer Meirs Moore som från sin position innanför anfallsblå prickskjuter in reduceringspucken.
Efter 4:38 tar KHK tillbaka sin tvåmålsledning när Cruseman från sin position i sarghörnet ohotad får gå in mot mål och avlossa ett skott. På returen framför mål kan Alexander Heiver utöka till 1-4.
KHK som bara kör fortsätter målproduktionen och 1-5 kommer när Jacob Grönhagen vinner pucken efter att ha stressat sin back i anfallszon och kan lägga in pucken framför mål där Johannes Nilsson överlistar Jansson.
Strax efter målet drabbas KHK av kvällens andra utvisning och Tyringe får spendera en längre tid i anfallszon, men KHK är bra placerad i sin box och tar hand om puckarna.
Med halva perioden kvar utökar KHK till 1-6 när Todd WInder i mittzon tar emot en lång pass från Christoffer Rasch, störtar mot mål och placerar pucken över målvaktens vänstra benskydd.
Med 1:48 kvar av matchen drabbas KHK av utvisning som också ger matchstraff och Tyringe får chansen att snygga till sifforna. Men istället räknar man fel, blir för många spelare på isen och matchen avslutas i spel fyra mot fyra efter en stökig avslutning.