KHK vände och vann mot Väsby IK HK

6 februari 2022 20:15

KHK hade lagt matchen mot Nybro bakom sig och vann toppmötet mot Väsby med 5-3 (1-1, 1-1, 3-1).

KHK tog tag i matchen direkt vid nedsläpp och skapar direkt ett par farligheter framför Väsbys målvakt August Hedlund. KHK visar att de absolut diskuterat igenom fredagens match. De äger första delen av perioden det tar fram till minut 7 innan Väsby ges den första riktigt farliga chansen där Järvinen får anstränga sig. KHK är mycket hungrigare vinner oftast närkamperna vid sargen.
Efter 13:33 in i perioden kommer matchens första utvisning som drabbar hemmalaget. Tyvärr tar det bara 18 sekunder innan gästerna tagit ledningen med 0-1. Hemmalaget missade att räkna in alla motståndare och Väsbys Victor Andersson står helt ren och kan på nära håll enkelt placera pucken.
När klockan når 17:50 vinnrr KHK pucken högt upp i banan och Grönhagen assisterar Jesper Hultberg som kvitterar, lite mer rättvist.
Perioden slutar 1-1 där KHK är lite bättre, men som alltid måste man sätta sina chanser.
Skott: 6-10

Väsby tillåts i inledningen av mellanakten att husera lite mer i offensiv zon. De är tyngre och hugger sig ofta kvar i zonen och efter 6:47 kommer också 1-2 på en retfull men effektiv styrning som ställer Järvinen i målet. Gästernas Felix Dahlgren är det som styr in ledningspucken.
Efter 10:23 in i andra perioden drabbas Väsby av utvisning när Micke Saari försöker åka skridskor men kapas och utvisningen är solklar. Hemmalaget behöver inte mer än 28 sekunder förrän Alexander Heiver lägger pucken på mål och kapten Mikael Roslund elegant styr in kvitteringen 2-2. Mitt i målfirandet finner domaren en hemmautvisning till samtligas förvåning. Boxplay direkt gör KHK, men farligaste chansen får Micke Saari som kommer i ett friläge men Väsbys back hinner ikapp och slår Micke över armarna så han missar. KHK reder ut det numerära underläget utan bekymmer.
Det var en svårspelad andra period för hemmalaget där regelboken var lite justerad från första perioden och Väsby tilläts att hugga och slå. KHK försöker spela ishockey medan Väsby försöker komma innanför skinnet på hemmalaget. Perioden slutar 1-1.
Skott: 13-17

1:30 in i den tredje perioden bryter KHK ett uppspel från Väsby och blixtsnabbt vänder man spelet där Jesper Hultberg friställer Ludvig Markman som sätter 3-2 och KHK har vänt matchen.
Tyvärr missar KHK åter lite i sitt markeringsspel och efter 3:20 kommer kvitteringen, åter en snygg styrning från nära håll genom Carl Wassenius.
Detta påverkar inte hemmalaget denna kväll, de fortsätter att åka skridskor och 8:55 sätter Jacob Grönhagen 4-3.
10:42 kommer även 5-3. En snygg brytning i egen zon med snabbt uppspel där hemmalaget kommer tre mot en och Hugo Pettersson hänger dit sitt första mål i KHK-tröjan. Äntligen fick han utdelning. En underbar spelare som anslutit och verkligen visar att han vill spela med KHK.
Efter 5-3 målet känns KHK väldigt lugna och trygga i sitt spel.
Efter 57:12 chansar gästerna med att ta ut målvakten. Men ikväll ville KHK vinna, de offrade sig som tokar och slängde sig och täckte skott som på Hasse Otinger tiden senast klubben tog steget upp i HA. Kevin Ekman Larsson och Jacob Grönhagen var som köttmurar när skotten kom från blå. e KHK reder ut den sista anstormningen och vinner fullt rättvist. Sista perioden vinner KHK med 3-1.
Skott: 10-8

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 12/6 klockan 18:00 då vi äntligen välkomnar vår fantastiska publik utann restriktioner.

KARLSKRONA HK - Väsby IK HK 5-3
Periodsiffror: 1-1, 1-1, 3-1
Skottstatistik: 29-35
Utvisningsminuter: 4-2

Målskyttar Karlskrona: Jesper Hultberg, Mikael Roslund, Ludvig Markman, Jacob Grönhagen, Hugo Pettersson

Målskyttar Väsby: Victor Andersson, Felix Dahlgren, Carl Wassenius