Ett starkt bokslut för 21/22

8 juni 2022 14:45

Karlskrona HK presenterar idag sitt bokslut för säsongen 21/22 med ett positivt resultat om 772.000 kr.


-Tittar man tillbaka på den här säsongen så är det en styrka att kunna visa ett positivt resultat när verksamhetsåret har kantats av bojkotter, strider om sändningsrättigheter och kraftiga restriktioner kring pandemin, säger KHK:s klubbchef Per Rosenqvist.

HockeyEttan inledde en bojkott mot Karlskrona HK direkt efter seriepremiären där tre hemmamatcher fick ställas in och KHK tilldömdes därefter seger i matcherna med 5-0. Det ekonomiska efterspelet är fortfarande inte avgjort.
-Här har vi ett pågående ärende i Tävlingsnämnden där vi yrkar på drygt en miljon kronor i ersättning för de bojkottade matcherna. Vi skickade in vårt senaste yttrande den 15 april så detta har dragit ut på tiden.

Även pandemin har haft stor påverkan. I samband med att regeringens restriktioner och ett maxtak på antal åskådare infördes så satte det press på klubben. Vid premiären mot Kalmar HC var det nästan 2500 på plats i arenan för att sedan begränsas till 1000 personer för allmänna sammankomster.
-Det satte stor press på oss. Både som arrangör att klara av att leva upp till kravbilden för att ta emot publik och ekonomiskt. Vår budget inför året baserades på en mer eller mindre vanlig säsong utan restriktioner. Och det slog inte bara hårt mot entréintäkterna utan även serveringsytor fick stängas. Det blev också påtagligt att alla sidoinkomster så som lotterier, parkering och kiosker halverades.

Bokslutet kommer i dagarna skickas in till licensnämnden. Det egna kapitalet uppgår numera till 5 miljoner kronor.

-Jag måste ge en stor eloge till alla våra volontärer, ledare och personal för det jobb dom gjort i år. Med de utmaningar vi haft under året har alla visat en stark tro på KHK och kämpat på. Det är den laginsatsen som gjort att vi vänt vår ekonomiska situation och nu står väldigt starka inför framtiden, avslutar Per Rosenqvist.

Bokslut tillsammans med årsmöteshandlingar kommer att finnas för nedladdning i kallelsen till årsmötet (som tidigare publicerats) och uppdateras under kvällen.