Färjestad vann målrik tillställning i Karlstad

13 januari 2018 18:08
Efter matchen

Det var bra fart och mycket mål som lördagseftermiddagen i Löfbergs Arena bjöd på när Färjestad vann mot Karlskrona med 5-3. Hemmalaget var tyngre än gästerna och var effektiva framåt.

Pucken hann knappt släppas i Löfbergs Arena innan det rasslade i nätet. Karlskrona fick en smakstart när Carl Persson knäppte in 0-1 med ett rappt handledsskott. Den glädjen blev dock kortvarig då 1-1 satt bara minuten senare efter att Linus Persson rakat in en retur från nära håll.

Det blev bra fart i målprotokollet i inledningen av den andra perioden också. Färjestad rivstartade då Joakim Nygård bjöd på två snabba mål när man gick från 1-1 till 3-1. Karlskrona svarade dock upp direkt efter ett rappt skott i krysset av Marcus Pualsson.

Spelet böljade åt båda håll och det var en chansrik tillställning vi fick skåda med bud på mål i var och varannat anfall. 4-2 skulle komma genom Per Åslund från nära håll efter fint samspel med Marcus Nilsson.

Karlskrona orkade inte komma igen

I den tredje perioden försökte Karlskrona komma ikapp, men man lyckades inte pressa tillbaka Färjestad som hade bra kontroll på händelserna i matchen. När dessutom Rasmus Asplund satte 5-2 så var matchen avgjord. Då hjälpte det inte att Filip Cruseman snyggade till siffrorna till 5-3 på slutet.