Rivstart i den första perioden blev till en nagelbitare in i slutsekunderna

3 februari 2022 09:30

KHK är tillbaka på vinnarspåret efter att man besegrade HC Dalen i NKT Arena Karlskrona med 3-2 (2-0, 1-1, 0-1). KHK tog snabbt initiativet men HC Dalen jobbade sig in i matchen och det blev en tuff avslutning på onsdagskvällen.

Inför kvällens drabbning hade KHK flera spelare tillbaka i lagupställningen.

KHK startar matchen positivt och med hög fart pressade man Dalen högt och vann pucken i Dalens zon. Dock mattades offensiven av en aning när kvällens första utvisning föll 04:04 in i perioden då Grönlund oturligt fick upp sin klubba i motståndarens ansikte. Detta BP klarade KHK av med bravur och KHK fortsätter efter BP med sitt fartfyllda spel.
Efter 10:47 får Jesper Hultberg pucken nere i sarghörnet av Jacob Grönhangen som krigar bakom Dalens mål.Jesper spelar tillbaka pucken till Kevin Ekman Larsson på blålinjen som lägger en direktpassning till Ludvig Markman som pangar i ledningsmålet.
2-0 lät inte vänta på sig. Vid 11:55 får Martin Fransson en passning när han letar sig in i den fria ytan i slottet, snyggt framspelad av Hugo Pettersson.
KHKs höga press gav utdelning och första perioden var en grymt bra period av KHK. Laget ägde isen och dominerade total.
Skott: 14-7

KHK startar den andra perioden likt första, men efter 1:19 så kommer en dubbelutvisning efter lite gruff.
Efter 5:11 drabbas Dalen av en utvisning och hemmalaget får spela PP, ett överläge som inte resulterade i mål. Ett bra powerplay av KHK men Dalen har en bra målvakt i Oscar Malm som tar de skotten som kommer igenom.
Dalen får en rejäl chans till reducering men stolpen räddar KHK från ett baklängesmål. Men efter 8:57 slarvar KHK i egen zon när man inte gör jobbet och då kommer 2-1 när Karl Smedberg snor pucken och sätter den bakom Järvinen.
När klockan slår 10:51 får KHK spela powerplay igen när Dalens Martin Jaedsen drar på sig en 5+game. KHK spelar i numerärt överläge i fem minuter utan at hänga dit den. Man väljer tyvärr att dra ner på tempot och spela runt pucken.
Efter Dalen blivit fulltaliga igen sätter KHK dit 3-1 efter 16:08. Jacob Grönhagen spelar upp pucken på vänstersidan och frispelar Roslund som precis framför mål hänger dit 3-1. Snyggt förarbete av Grönhagen.
17:54 så drabbas åter hemmalaget av en utvisning men även detta boxplay reder man ut. KHK tappar lite av initiativet denna period som slutar 1-1.
Skott: 9-7

Redan efter 7 sekunder i den tredje perioden får KHK åter chansen i PP men även detta PP blir resultatlöst. KHK skapar lägen men HC Dalen har ett duktigt målvaktspar när Hampus Hedman tog över spaden efter att Oscar Malm utgått efter en kollision i den andra perioden.
7:46 in i perioden drabbas hemmalaget av en utvisning, inget mål i boxplay men detta numerära underläget gör att KHK helt tappar initiativet. Efter 13:54 kommer också reduceringen för gästerna genom Sebastian Ehrenflod. Det blev en riktig nervös avslutning på tillställnignen. Dalen äger pucken och förlägger spelet i KHKs zon och KHK krigar för att freda målet. Med två minuter kvar av perioden tar Dalen timeout och samtidigt plockar de målvakten. KHK reder ut stormen och tar 3 sköna pinnar och behåller ledningen i Allettan Södra.
Skott: 7-22

Vi tar med oss den första perioden och åker till Nybro på fredag. Man går ner sig lite i de andra två perioderna men man krigar för seger. När KHK spelar som bäst är de ett lag som kan gå hela vägen men man behöver fila på jämnheten i matcherna.
Nästa hemmamatch är nu på söndag den 6/2 klockan 16:00 när Väsby kommer på besök.

KARLSKRONA HK - HC Dalen 3-2
Periodsiffror: 2-0, 1-1, 0-1
Skottstatistik: 30-36
Utvisningsminuter: 12-35

Målskyttar Karlskrona: Ludvig Markman, Martin Fransson, Mikael Roslund

Målskyttar Dalen: Karl Smedberg, Sebastian Ehrenflod