Efter matchen med Mats Lusth

3 november 2019 21:20

Några ord av huvudtränare Mats Lusth efter kvällens bortamatch mot Timrå IK i NHK Arena som slutade 0-3.


Hur summerar du matchen?
-Innan matchen pratade vi om att ha stor disciplin och tålamod. Vi räknade med att Timrå skulle forcera från början så vi skulle behöva stänga av ytorna och åkvägarna för dem och det tycker jag att vi gjorde bra första perioden. Sen tycker jag att vi spelar taktiskt riktigt bra under hela matchen. Vi stängde ner Timrå och bjöd inte på något, de fick inget utrymme för deras fart och skridskoåkning. Ikväll hade vi tålamod och vi tog vara på chanserna när de kom. Vi gör en grym grymt bra bortamatch mot ett av de tippade topplagen.

Vad är du mest nöjd över?
_-Att vi kan spela så moget under 60 minuter i en sån här match. Alla spelare tar bra beslut runt blålinje och mittzonen och får ner puckarna fast att det kommer situationer där man blir sugen på att chansa. Vi väljer den bästa vägen utifrån vad som är säkrast och har tålamodet att vänta in de riktiga lägerna och då ta dem. Det jag är mest nöjd över ikväll är den taktiska medvetenheten hos spelarna och att vi följer gameplan.

Är det någon spelare som du skulle vilja lyfta lite extra för hans prestation?
-Tanner Jaillet som sprider ett lugn omkring sig där bak, motar bort 38 skott och håller nollan. Jag tycker att backarna var mycket resoluta i egen zon och framför målvakten. Idag var det en laginsats där alla gjorde det de skulle.

Nu väntar en veckas uppehåll i Hockeyallsvenskan, hur ser upplägget ut för er?
_-Uppehållet kommer lägligt för oss. Det har varit mycket resande och matcher här på slutet så det börjar bli lite skavanker här och där, med andra ord så är en veckas uppehåll välbehövligt för oss. Vi kommer att vara lediga måndag och tisdag för att samla ny energi så tränar vi onsdag, torsdag och fredag.

MATCHFAKTA

Timrå IK – Karlskrona HK 0–3 (0-1, 0-1, 0-1)

Första perioden:
0–1 (14:57) KHK 12. Viktor Liljegren (21. Jesper Persson)

Andra perioden:
0-2 (16.11) KHK 23. Daniel Norbe (16. Linus Karlsson)

Tredje perioden:
0-3 (12:43) KHK 19. Axel Lindström (39. Lukas Enqvist, 15. Ludvig Jardeskog)

Skott: 30–28 (11-5, 8-7, 19-3)

Höjdpunkter från kvällens match kommer i morgon bitti!