KHK föll i den avgörande kvartsfinalen

26 mars 2022 20:25

Säsongen tog abrupt slut på lördagskvällen efter att Vimmerby gick segrande ur den avgörande kvartsfinalen efter vinst med 1-4 (1-2, 0-1, 0-1).

1-1 i matcher och 0-0 på tavlan när klockan slog 16:00 och det var dags för den avgörande kvartsfinalen i kampen om fortsatt spel mellan Karlskrona HK och Vimmerby HC.

Matchen startar i ett intensivt tempo och redan efter drygt 20 sekunders spel drabbas Vimmerby av en avvaktande utvisning. KHK trummar på under den avvaktande utvsiningen och är nära att ta ledningen innan utvisningen verkställs efter 1:23. KHK vaskar fram flertalet chanser i powerplay men Robin Christoffersson i Vimmerby-målet är med på noterna. Med drygt 30 sekunder kvar av det numerära överläget slarvar KHK i offensiv zon och tappar pucken några meter innanför blålinjen. VImmerby snappar upp pucken och går på kontring och Jakob Karlsson chockar hemmalaget med att göra 0-1 efter 2:59. Definitivt inte den starten man ville eller behövde på matchen.
KHK har puckövertag och känns i inledningen av matchen stabilare backåt och man tar ofta de enkla besluten när man tar sig ur egen zon.
Efter 6:31 för hemmapubliken jubla när 1-1 sätts upp på tavlan. Oscar Gustafsson bryter Vimmerbys uppspel vid blålinjen, åker sig fri och snyggt lägger in en backhand högt bakom Robin Christoffersson.
Det tar två minuter innan Vimmerby åter tar ledningen efter en chans som kommer från ingenstans när Niki Koskinen lägger in pucken bakom en skymd Mika Järvinen. KHK får några bra chanser under senare delen av perioden, bland annat ett 2 mot 1-läge där Jacob Grönhagen avslutar själv och pucken tar retfullt på ovankant av målvaktens benskydd och upp i skyddsnätet.
VImmerby får i slutsekunderna en gratischans efter slarv i egen zon men perioden slutar med ledning för gästerna med 1-2.
Skott: 8-4

Vimmerby kommer ut starkare i den andra perioden och är nära att utöka ledningen efter 1:45.
Kort därefter får Martin Fransson agera målvakt och rädda öppet mål när KHK kommit ur positionerna i egen zon.
Likt igår misslyckas Vimmerby med byterna och är 6 spelare på isen, men ingen åtgärd när man bryter KHK:s uppspel. Istället ger Vimmerbys övertag utdelning och Måns Krämer gör 1-3 efter 3:09.
Vimmerby är fortsatt hetare och KHK har problem när de sätt under press i egen zon. Efter drygt 6 minuter avtar Vimmerbys forcering och KHK kan gå till anfall men gästerna har full koll på hemmalaget i sin försvarszon. När klockan stannar på 8:24 får KHK en dubbelchans efter långt spel i offensiv zon men Robin Christoffersson ser till att Vimmerby behåller sin tvåmåls ledning. Efter 11:11 får KHK ännu en chans i powerplay men den bästa chansen står Vimmerby för återigen efter slarv i egen zon där Mika Järvinen och ribban håller KHK kvar i matchen. I samband med att Vimmerby blir fulltaliga får KHK en jättechans och pucken är nära att landa på rätt sida om mållinjen, men det står fortsatt 1-3 på tavlan. KHK är tillbaka i spelet med "dump and chase" men oftast är det Vimmerby som plockar upp pucken och kan gå till anfall.
När klockan stannar på 16:59 tilldelas KHK ett nytt powerplay. Fjärde gången gillt när Vimmerby tilldelas utvisning för 6 man på isen. KHK parkerar i offensiv zon men Vimmerby försvarar sig bra och hemmalaget går lottlösa.
Andra perioden är en period där hemmalaget blandar och ger. Man varvar bra prestationer med slarv som direkt ger Vimmerby spelövertag.
Skott: 12-7

I inledningen av den tredje perioden har KHK ett visst övertag som dessvärre avbryts när man efter 2:00 in i perioden drabbas av kvällens första utvisning.
Närmast m¨ål kommer Oscar Gustavsson som åter kommer i friläge men denna gången är Christofferson med p¨å noterna.
KHK blir fulltaliga och man kämpar för att komma in på mål medans Vimmerby spelar på resultatet. Micke Saari på väg att bryta sig in framför mål men blir trippad precis i skottögonblicket, dock utan åtgärd från domarna. Efter 10:32 vaskar KHK fram en jättechans men istället för mål tilldelas KHK powerplay efter en tilltrasslad situation bakom motståndarnas mål. Powerplay vill sig inte ikväll för hemmalaget och man går åter lottlös. KHK fortsätter jaga reducering men jakten kommer av sig efter 15:22 när man drabbas av en utvisning. En kostsam utvisning där Vimmerby punkterar matchen när Lucas Jidenius efter 16:14 gör 1-4.
Med 3:30 kvar tar KHK ut Järvinen i ett sista försök att komma närmare Vimmerby. KHK försöker komma in på m¨ål men Vimmerby har kontroll på situationen. Med 2:04 drabbas Vimmerby av utvisning efter en puck out över hela banan som landar i nätet bakom hemmakassen. Inte heller detta numerära överläget ger utdelning och Vimmerby vinner kvällens avgörande match med 1-4 och därmed är säsongen över för KHK:s del. Skott: 5-4

Grattis till Vinmerby HC för en väl genomförd kvartsfinalserie och lycka till i det fortsatta kvalspelet.
För KHK:s del får man nu riva, analysera, bygga om, bygga nytt och komma tillbaka starkare nästa säsong.

Tack till alla som stöttat under säsongen!

KARLSKRONA HK - Vimmerby HC 1-4
Periodsiffror: 1-2, 0-1, 0-1
Skottstatistik: 25-15
Utvisningsminuter: 4-10

Målskyttar Karlskrona: Oscar Gustafsson

Målskyttar Vimmerby: Jakob Karlsson, Niki Koskinen, Måns Krämer, Lucas Jidenius