Stark förstaperiod grundlade segern mot Halmstad

12 oktober 2022 23:10

På onsdagskvällen gästade Halmstad Hammers NKT Arena Karlskrona i en match där KHK vann med 5-2 (3-0, 0-1, 2-1).

Onödigt spännande men tre viktiga poäng i kväll när KHK gästade av ett obesegrat Halmstad. Nyförvärvet Christoffer Lynch, som presenteradesi måndags, var med i laguppställningen och för andra matchen i rad var det Oscar Fröberg som vaktade kassen.

Halmstad vinner den inledande tekningen och efter 20 sekunder fick Fröberg visa sina färdigheter när gästerna rundar kassen. Spelet vände och med endast 47 sekunder spelade så gör Todd Winder sitt och matchen första mål snyggt framspelad av Roslund som glider bakom mål och spelar fram en fri Todd Winder som distingt sätter 1-0.
Efter 2:10 kommer matchens första utvisning och den drabbar Halmstads Alexander Klarin. Hemmalaget behöver endast 32 sekunder i Pp innan Mikael Roslund skriver in sig i protokollet som målgörare. Assisten får Cruseman men här är samtliga fem killar inblandade i ett riktigt snyggt hockeymål.
KHK fortsätter spelar aggressivt och enkelt och ger inte Halmstad mycket puck eller tid när de väl har pucken, förstalinan med Cruseman och co fortsätter skapa oreda och bra målchanser för hemmalaget. Jesper Salomon Frisell tog flera rundor i offensiv zon och med 7:24 så rundar han målet men Halmstads Jacob Crespin hänger med och räddar med tåspetsen.
KHK spelar mycket bra i offensiv zon och även kontrollerat i den egna zonen.
Efter 14:17 finner domaren kvällens första utvisning för hemmalaget när Roope Reini efter bökande i sarghörnan blir utvisad för Delay of game.
I kväll var det Halmstad som vann de flesta tekningarna och i efterföljande Pp kunde man omgående skapa press på hemmalaget. När det återstår 1 minut av utvisningen får Halmstad till en riktig ramträff men närmre kommer de inte.
Istället var det åter dags för Roslund att hänga dit pucken med 17:23 spelat. Ett kanonskott från blålinjen och han assisterades av Johannes Nilsson.
Första perioden slutade 3-0 till KHK. Här hade man hittat sitt spel och gav inte Halmstad utrymme att bygga upp något spel, det såg riktigt bra ug inför fortsättningen.
Skott: 13-7

I den andra perioden är det inte samma KHK som kommer ut, man ger Halmstad intiativet från start och eftrr 4:08 sitter reduceringen. 3-1 kommer genom Lukas Sjöblom som får tag i pucken framför mål och hänger dit den när hemmalaget inte är aggresiva nog.
I denna perioden är det firma Roslund som tar tag i taktpinnen när väl KHK har pucken, man är inte där ordentligt utan man stressar och slarvar vilket ger Halmstad momentum.
Efter ca 7 minuter in i perioden är et dags för förstalinan att åter ta kommandot och skapa oreda, man håller pucken länge i offensiv zon och efter 8:29 jobbar man till sig ett nytt Pp.
Tyvärr drar hemmalaget ner tempot i Pp och de bästa chanserna uteblir. Efter 16.22 åker Filip Cruseman ut 2 minuter för tripping, men man håller ihop boxen och perioden slutar 0-1 till gästerna.
Skott: 6-8

Efter 1:27 in i den tredje perioden drar hemmalaget på sig en offensiv utvisning. KHK reder ut detta BP på ett bra sätt, men man ger gästerna initiativet.
Halmstad behåller detta initiativ de första 7-8 minuterna och 8:24 kommer kvällens kanske onödigaste utvisning, dock drabbar den Halmstad. I det efterföljande numerära överläget slarvas det och på ren vilja lyckas Jonathan Lundgren reducera till 3-2.
Nu blev det nerv på riktigt och KHK tappar det mesta när det gäller spelet. Nu är det en duktig Oscar Fröberg i hemmakassen som håller hemmalagets ledning. Han visar att han är en duktig målvakt som sällan släpper returer.
Med 2:38 kvar så tar gästerna timeout och plockar målvakten, 37 sekunder senare kommer Erik Santesson och drivrr upp pucken och när han säkert tagit sig in i Halmstads zon sätter han 4-2 i tom bur. Halmstad som inte ger sig fortsätter utan målvakt och med 45 sekunder kvar av matchen gör Linus Lööf 5-2, frispelad av Cruseman, vilket också blir sluresultatet.
Skott: 7-14

KHK kan ta med sig första perioden men resten lägger vi bakom oss. Matchen gav tre härligt sköna poäng denna onsdagskväll och i slutändan är det vinsterna som räknas oavsett hur spelet såg ut.
Nya tag och ny hemmamatch nu på söndag klocksn 16:00 då Kalmar HC kommer på besök.