Hattrick av Hugo Pettersson när Skövde IK besegrades

20 februari 2022 09:15

KHK tog en komfortabel seger på lördagskvällen när Skövde IK gästade NKT Arena Karlskrona. En match som hemmalaget vann rättvist med 7-0 (3-0, 1-0, 3-0).

KHK är tillbaka på vinnarspåret, laget nöjde sig med två förlustmatcher. När Skövde gästade hemmaborgen under lördagskvällen så visade hemmalaget varför man ligger tvåa i serien. När pucken släpptes tog KHK tag i taktpinnen omgående, de åkte skridskor passningarna satt på bladen. Killarna hade bestämt sig att vara påslagna från start och det syntes verkligen på isen.

KHK skapar flera bra chanser i inledningen av matchen men Skövde försvara sig bra. Med knappt fem minuter kvar av perioden kommer kvällens första mål när Martin Fransson ger hemmalaget ledningen med ett slagskott från blålinjen som Robin Wallin i Skövde-målet inte kan ta. Snyggt spel i offensiv zon där hemmalaget spelar runt och Alfred Linberg hittar Martin Fransson på offensiva blålinjen.
Efter 14:53 kommer kvällens första utvisning och den drabbar gästerna. KHK spelar åter ett bra poweplay där pucken går runt med fart. Flera skott avlossas mot mål och med tre sekunder kvar av PP kommer 2-0. Vår nye favorit Hugo Pettersson tar sig in från vänsterkanten vid tekningscirkeln och vispar upp den snygg i bortre hörnet.
Efter 18:10 var det åter dags, denna gången var det Filip Forsmark som skjuter och Micke Saari som elegant styr in den till ledning med 3-0 efter den första perioden.
KHK spelar mycket bra ishockey i första perioden där samtliga på isen gör sitt jobb och ger inte Skövde en möjlighet. Inget slarv i egen zon utan enkelt undan med pucken.
Skott: 20-5

Det dröjer inte länge i andra perioden förrän hemmalaget utökat sin ledning, efter 1:50 sitter 4-0. Åter har hemmalaget parkerat i offensiv zon och tillslut så hamnar pucken hos Hugo Pettersson som gör sitt andra mål för kvällen. KHK fortsätter att spela sitt spel som man gjorde i första perioden och man ger helt enkelt inte Skövde chansen att varken göra mål eller komma in i matchen. Fram till periodens powebreak äger hemmalaget pucken och isen och KHK-spelarna har full kontroll på vad som händer på isen. Skövde spelar ett mycket bra defensivt spel som gör att det bara står 4-0 på tavlan efter mittperioden
Skott: 12-6

Även i den tredje perioden tar KHK tag i taktpinnen från första nedsläpp.
Efer 3:45 kommer hemmalagets första utvisning för kvällen och Skövde kommer nu in i offensiv zon, men ett mycket bra BP spel av hemmalaget ger inte gästerna några möjligheter.
Efter utvisningen blir det lite "Hawaii-hockey" och detta uppskattas inte av coach Eric Karlsson som begär Time out efter 7:29.
Ett klokt beslut för det dröjer inte mer än till 10:05 så gör Hugo Pettersson sitt tredje för kvällen. KHK har åter parkerat i offensiv zon och spelar sex mot fem när det är en avvaktande utvisning som väntar. Passningsgeniet Niklas Johansson hittar Hugo som driver och lurar upp Skövde-spelarna på F-sektionen innan han hänger dit sitt tredje i kväll Åter snyggt spel av hemmalaget.
Efter 13:04 gör KHK mål men tyvärr blåser domaren för en utvisning på Mikael Roslund som puckförare, lite märklig hakning när Roslund är puckförare. Även i detta BP spelar KHK mycket bra och man har bestämt sig att bortalaget inte skall få göra något mål ikväll.
När klockan stannar på 18:05 får hemmapubliken åter jubla när Oscar Gustafsson som från nära håll får öppet mål och utökar till 6-0.
Det skulle även komma ett sista mål och 19:02 faststället Ludvig Markmans slutresultatet till 7-0.
Skott: 14-9

KHK leder stort inför tredje perioden och ikväll slår man inte av på takten utan man behåller fokus och viljan vilket bbetalar sig i en total överkörning.
Nu får laget ta detta med sig till Huddinge på onsdag och sedan till hemmamatchen på fredag 25/2 där KHK firar sina 20 år som förening! Dags att åter visa hockeysverige att KHK har en grym publik! Tack till er 1304 som kom ikväll!

KARLSKRONA HK - Skövde IK 7-0
Periodsiffror: 3-0, 1-0, 3-0
Skottstatistik: 46-20
Utvisningsminuter: 4-2

Målskyttar Karlskrona: Martin Fransson, Hugo Pettersson x3, Micke Saari, Oscar Gustafsson, Ludvig Markman