Inför matchen mot Västerås IK

11 november 2019 14:00

Ikväll är det dags för match igen efter drygt en veckas uppehåll när bortamatch i Västerås väntar, nedsläpp sker 19:00 i ABB Arena! Vi får det senaste från assisterande tränare Arto Miettinen.


Karlskrona har fått ett lyft sedan målvakten Tanner Jaillet kom in och kanadensaren har startat tre matcher och lett KHK till seger i samtliga. Senast höll han nollan när laget tog en meriterande vinst med 3-0 på bortaplan mot Timrå.
Truppen har breddats med centern Henrik Persson som lånats in från HockeyEttan-laget Hanhals. Tanken är att 26-åringen ska spela de tre kommande matcherna med KHK, och han gör debut ikväll.
Kaptenen Niklas Johansson toppar KHK:s interna poängligan på 13 poäng, följt av Daniel Norbe (10p) Linus Karlsson (9p).

Västerås föll mot Karlskoga med 1-4 i lördags, men formen får ändå anses skaplig med sex trepoängare på de nio senaste kamperna.
Backen Jerome Gauthier Leduc toppar VIK:s interna poängliga på 15 poäng, fördelat två mål och 13 assist. På en delad andraplats hittar vi Fredrik Johansson och tidigare KHK-bekantingen Kelsey Tessier, båda på 10 poäng.
I numerärt underläge är Västerås starka och klarar av hela 88,68% av alla utvisningar och är därmed tvåa i ligan. I powerplay är laget inte lika bra och utnyttjar endast 14,93%.

Kort snack med assisterandetränare Arto Miettinen inför dagens match.

Dags för match igen efter ett litet uppehåll, hur har er vecka sett ut?
-Vi tog ledigt ett par dagar och sen har vi kört ganska hårt under onsdag, torsdag och fredag där vi har fokuserat mycket på skridskoåkningen samt kondition. Så hjärta och lungor har fått jobba lite extra. Vi var lediga i lördags och åkte upp till Västerås igår söndag. Vi hade ispass här igår och sen värmning idag på förmiddagen.

Henrik Persson gör debut i laget, tankar kring det?
-Han är en stabil tvåvägscenter som behöver växa in i sin roll. Det är både en ny nivå och nya spelkompisar för honom.

Ikväll väntar VIK borta, hur beskriver du motståndet?
-Ett väldigt fysiskt och skridskostarkt lag. De spelar mycket med presspel och är bra offensivt. Vi behöver göra en lika bra bortamatch som vi gjorde mot Timrå innan uppehållet och vara ödmjuka.

Något vi behöver lägga speciellt mycket fokus på för att vinna kvällens fajt?
-Vi ska ha spelet framför oss och vara med från start. Vi ska komma upp till vår bästa nivå och göra det vi är bra på samtidigt som vi ska vara lika ödmjuka som vi var under matchen mot Timrå borta.