Förlust mot Väsby i AllEttan-premiären

5 december 2021 10:35

AllEttan Södra tjuvstartade på lördagen med matchen mellan Karlskrona HK och Väsby IK HK där Väsby vann med 1-2 (0-0, 0-0, 1-2).

När pucken släpptes startade KHK i ett bra tempo, de orangea gav inte Väsby ens chansen att låna pucken och KHK skapar redan efter 1,30 minuter en riktigt skarp målchans. När klockan passerat 5 minuter så kanske laget skulle haft en ledning med ett par puckar. 7,37 in i perioden får KHK kvällens första PP men tyvärr så skapar man inte så mycket.
13,16 in så bjuds Väsby på sitt första farliga läge, ett friläge som inte är något bekymmer för Mika i målet. KHK fortsätter att ha intiativet i perioden men tyvärr så saknas det där sista. I periodens slutskede skapar Väsby lite press i KHKs zon. Perioden slutar 0-0
Skott: 10-9

Andra perioden inleder KHK likt första men Väsby skapar ett par farligheter efter 3 minuter. Efter 5,23 kommer kvällens första Boxplay. Ett BP där KHK håller Väsby på rätt sida och låter dem spela runt pucken i zon men inte ge dem skottchanser.
Lagen byter sedan chanser med varandra innan KHK får chansen i kvällens andra PP efter 13.36. Tyvärr så skapas inte det där vassa PP som vi sett tidigare under säsongen.
Väsby skapar åter mer i slutet av perioden men även denna period slutar 0-0.
Skott: 6-12

Även slutakten startar KHK bättre än Väsby men 3,16 in kommer kvällens bjudning, tyvärr en bjudning som heter duga och det har man inte råd med och 0-1 är ett faktum. Väsbys Pontus Karlsson sätter pucken.
Efter målet tappar KHK initiativet och det blir mycket soloåkningar och slarviga passningar. Detta försöker Erik och staben ändra på med en Time Out efter 7,05 och det ser också bättre efter ut, men 12,48 tilldöms Väsby straff. En straff som Adam Falk kyligt sätter och 0-2 är ett faktum, tyvärr ett resultat som inte är rättvist men idrott är ju inte alltid rättvist.
16,32 åker KHK på en ny utvisning som tyvärr kunde undvikits om skridskoåkningen varit i fokus.
Men till den blygsamma hemmapublikens stora förvåning så döms det 10 sekunder senare en utvisning för Väsby. Lagen spelar 4 mot 4 och det dröjer inte länge innan 1-2 kom på tavlan. 17,26 hänger Roslund in en retur efter ett fint förarbete av Solomon Frisell.
Tyvärr blir det kvällens sista mål. KHK är över 60 minuter det bättre laget. KHK känns inte riktigt påkopplade ikväll. Skott: 9-8

Nästa hemmamatch spelas på söndag den 12/12 då Kalmar HC kommer på besök. Nu sluter vi upp bakom laget och pushar dem till en trepoängare i vår hemmaborg.

KARLSKRONA HK - Väsby IK HK1-2
Periodsiffror: 0-0, 0-0, 1-2
Skottstatistik: 25-29
Utvisningsminuter: 4-6

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund

Målskyttar Väsby: Pontus Karlsson, Adam Falk