Karlskronas förlustsvit bruten - tack vare Jönsson

29 november 2017 21:41
Efter matchen

Nio bortamatcher utan en trepoängare, men idag bröts den. Efter att ha chocköppnat matchen med mål efter 23 sekunder och en storspelande målvakt kunde Karlskrona ta sin första trepoängare på bortaplan när man gästade Malmö.

Karlskrona och Henrik Nilsson chockstartade matchen genom att ge gästerna ledningen efter bara 23 sekunder. Nilsson stod parkerad uppe på blå och lade pucken mot mål, och den smet in i Alsenfelts högra kryss. Målet var dessutom Karlskronabackens första för säsongen. Kort däreftefter var Fredrik Händemark nära på att kvittera för hemmalaget men Johannes Jönsson, som var tillbaka mellan stolparna efter att ha missat senaste mötet, stod för en jätteräddning. Närmast att göra mål därefter var gästerna när Joachim Rohdin fick tag på pucken efter en miss från hemmaförsvaret, men pucken tog i den högra stolpen. Malmö jobbade sig in mer i matchen men målchanserna var aldrig av det farligare slaget, och gästerna kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning.

Malmö kom ut och dominerade den andra perioden. Efter bara fyra minuter hade skåningarna skjutit nio skott på mål varav ett i ramen från Jens Olsson. Detta fick Ove Molin att ta time out eftersom gästerna inte haft ett enda skott på mål. Malmö fortsatte att peppra skott mot Jönsson som agerade vägg även i den andra perioden. Trots ordentligt spelövertag för hemmalaget var det gästerna som utökade sin ledning. Joachim Rohdin satte sitt första mål på bortaplan denna säsong. Efter två spelade perioder var det 31-18 i skott för skåningarna, 20 av skotten kom under den andra perioden.

–Jag tycker vi spelar bra, lite tuffare framför mål måste vi bli för att hänga dit chanserna. Vi är i deras zon nästan 80 procent av tiden och har bra snurr, så det det är klart det är frustrerande att inte ha fått in någon puck. sa Johan Olofsson till C More.

Förlustsviten bruten

Malmö skulle dock få hål på Johannes Jönsson och det var en desto målrikare tredjeperiod vi fick bevittna. Daniel Zaar öppnade målskyttet för hemmalaget men gästerna svarade genom att utöka ledningen till 3-1. Karlskrona fick även chansen att utöka ledningen när Mattias Guter hakades upp av Matias Lassen och fick straff, men Guter sköt rakt på Alsenfelts benskydd. Istället kröp hemmalaget närmare en reducering och den kom sedan genom Rhett Rakhshani. Med drygt två minuter kvar lämnade Oscar Alsenfelt kassen och då kunde Emil Larsson enkelt sätta spiken i kistan och göra 4-2 i öppen kasse. Vilket innebär att Karlskrona ikväll tog sina första tre poäng på bortaplan denna säsong.

–Det var häftigt, jag var inte hundra på att komma till spel eftersom jag varit sjuk. Men det var skönt att komma in och göra den första räddningen, sen spelar man på inspiration. Riktigt skönt att knipa första bortasegern! sa en nöjd Johannes Jönsson till C More efter slutsignalen.