Stabil laginsats gav full pott mot Mora IK

30 oktober 2019 22:49

Niklas Johansson hyllades för sina 400 matcher i HockeyAllsvenskan och det blev seger i debuten för Tanner Jaillet när Mora IK besegrades med 4-2.

Matchen börjar lite trevande och det skapades inte mycket av något av lagen. Efter drygt 3 minuter drabbas Mora av en utvisning, där hemmalaget inte kommer till några lägen. När Mora åter blir fulltaliga tar KHK ledningen genom jubilaren Niklas Johansson som håller sig framme och slår in en retur efter skott av Dylan Zink.
Efter målet tar hemmalaget kommandot där man spelar bra och helt rättvist ökar man på ledningen till 2-0 genom Axel Lindström efter 6:01 spelat som också var ställningen efter första perioden.
Skott 7-4.

I den andra perioden öppnar KHK starkt där man åker mycket skridsko och sätter press. Redan efter 1 minut får KHK åter powerplay och kort därefter drar Mora på sig ytterligare en utvisning vilket ger KHK ett powerplay i spel 5 mot 3. KHK skapar flertalet chanser men man lyckats inte få in pucken i mål. När Mora får in en spelare på isen utökar KHK ledningen till 3-0 genom en fullträff av Linus Karlsson där han via ett backhandskott sprätter upp pucken i nättaket. KHK fortsätter att dominera spelet, men Mora reducerar till 3-1 när de senare får powerplay.
Skotten i andra blev 8-5.

I den tredje perioden fortsätter KHK spela stabilt och hemmalaget avgör matchen när William Pethrus gör 4-1 när det återstår lite mer än tre minuter av den tredje perioden. KHK drabbas av en utvisning när det är 30 sekunder kvar och Mora gör 4-2 när det är 5 sekunder kvar av matchen.
Skott 7-9 och totalt 22-18.

Sammanfattning: Stabil insats av KHK i 60 minuter, där debuterande Tanner Jaillet i målet får pris som KHK:s bästa spelare.