Tung förlust mot Nybro Vikings

9 mars 2021 21:22

Ett hårt kämpande KHK förlorar den viktiga bortamatchen mot Nybro Vikings IF med 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).

KHK styrde bussen mot Liljas Arena i Nybro för kvällens match där man var tvingade att ta minst en poäng med sig hem för att ha en chans på fortsatt spel. Nybro å andra sidan behövde en poäng för att säkra seriesegern och när de 60 minutrarna var spelade var det Nybro som stod som segrare och tog alla tre poängen.

Period 1

Första perioden inleds intensivt av båda lagen där det redan under den första minuten skapades tre chanser mot mål. Dessvärre för KHK:s del resulterar den sista chansen i ett ledningsmål för Nybro Vikings där Adam Persson prickar stolpe in bakom Martin von Schoultz.
Det är två spelglada lag som ställer upp för kvällen och det är en jämn tillställning där lagen byter chanser med varandra.
Efter 6:30 får KHK ett jätteläge när man kommer i en spelvändning med en man på botbänken. Ett bra genomfört boxplay av KHK som avslutas när Nicke och Sandberg kommer i ett två-mot-ett-läge. Skott från Nicke på målvaktens bortre benskydd och öppet mål för Sandberg men pucken studsar retfullt över Sandbergs klubba.
KHK får chansen i powerplay med 13 minuter på klockan och närmast en kvittering är Lucas Edmonds som sätter pucken klockrent i stolpen bakom en skymd Robin Johansson.
Bra period av KHK i en intensiv period och vi går till periodvila med 1-0 på tavlan.
Skott: 9-15

Period 2

Andra perioden fortsätter i samma tempo och det är KHK som är det hetare laget och för spelet direkt från nedsläpp.
Det betalar sig också när Skager, Solomon Frisell (som gått in som forward) och Nicke bryter Nybros anfall i mittzon och störtar mot mål där Nicke snyggt sätter kvitteringspucken i krysset efter 3:24.
Nybro vaknar till efter målet vilket gör att KHK:s anfallspel avtar något.
Ju längre perioden går jobbar hemmalaget sig in i perioden, men utan den riktiga skärpan kan KHK som är hetare och aggressivare lyfta upp sitt spel och återigen skapa några bra chanser.
Inga fler mål faller i den andra perioden.
Skott: 7-7

Period 3

I den tredje perioden är det ett hetare Nybro som äntrar isen som även är nära att ta ledningen i inledningen av perioden.
KHK kommer inte riktigt åt Nybro som är betydligt aggresivare och hetare och tar kommandot i perioden.
Efter 11:54 drabbas KHK av utvisning som visar sig bli kostsam. KHK gö det bra i boxplay, men med endast två sekunder kvar av utvisningen gör Janne Vayrynen 2-1.
Endast 41 sekunder senare utökar Nybro sin ledning efter en snabb spelvändning där Simon Hansson är sist på pucken. Oerhört tungt läge med 5:27 kvar av perioden. Chansen för KHK att satsa framåt raseras helt efter 15:33 när Brandon McNally kolliderar med Robin Johansson i hemmakassen och ger Nybro numerärt överläge i fem minuter.
KHK satsar allt och tar ut målvakten med knappt två minuter kvar av perioden men Markus Palmberg stänger tillställningen med 4-1 i tom bur.
Skott: 13-11

KHK gör två bra perioder i den svåra bortamatchen mot Nybro innan hemmalaget hittar rätt i spelet. Tyvärr räckte inte kvällens insats hela vägen men man kämpade verkligen.
Med en match kvar av Allettan är det tre poäng upp till Play In och vid en seger mot Mariestad är det målskillnad som gäller, men gapet är inte till KHK:s fördel.

NYBRO VIKINGS IF - KARLSKRONA HK 4-1
Periodsiffror: 1-0, 0-1, 3-0
Skott: 29-33

Målskyttar Nybro: Adam Persson, Janne Vayrynen, Simon Hansson, Markus Palmberg

Målskyttar Karlskrona: Niklas Johansson