Ny hållen nolla när Vimmerby besegrades

4 december 2022 21:50

På söndagseftermiddagen gästade Vimmerby HC NKT Arena Karlskrona. En match där hemmalaget rättvist vann med 4-0 (0-0, 3-0, 1-0).

En stark mittperiod avgjorde dagens match mot Vimmerby HC.

KHK inledde matchen som man brukar med att från första nedsläpp ta tag i taktpinnen. Dock fick man hos gästerna litet andrum när hemmalagets Daniel Andersson fick sätta sig på botbänken efter 3:51. Ett stabilt spel i BP gjorde att gästerna inte fick till sitt spel med en man mer på isen.
Hemmalaget fortsätter att skapa chanser när man åter spelar med fullt lag. KHK spelar med hög press vilket skapar stor oreda för gästerna, det känns som om Vimmerby inte alls klarar av KHKs höga press.
Vimmerby försöker med alla medel att få stopp på KHK som spelar med bra fart och finess men att spela med sex spelare godkänner inte domaren utan efter 12:21 är det dags för hemmalagets första PP. KHK spelar runt och skapar flera bra chanser men gästernas målvakt Hector Scott gör flera bra ingripande.
Efter 16:50 får gästerna kvällens första riktigt farliga chans efter en styrning från nära håll men August är med på noterna och räddar. Perioden slutar 0-0.
Skott: 13-3

Den andra perioden hinner knappt börja innan Daniel Andersson hänger dit 1-0 från nära håll efter 19. KHKs förstafemma pressar högt och Alexander Bergström snor pucken och på hans retur och sin andra chans är Daniel Andersson kvällens första målskytt.
Efter 3:32 är det dags för gästernas Hugo Ollila att sätta sig på botbänken efter att han slagit klubban ur händerna på Linus Lööf. Åter ett PP där KHK spelar runt skapar flera chanser men pucken vill inte in.
Men gästerna hinner knappt bli fulltaliga innan Erik Santesson gör 2-0 snyggt framspelad av Jesper Solomon Frisell och Todd Winder, klockan stod då på 6:21.
En och en halv minut senare är det dags igen när Oscar Hagman enkelt hänger in 3-0, elegant framspelad av Linus Lööf och Karl Persman.
Hemmalaget har totalt övertag och spelar nog sin bästa period i arenan. De första 13 minuterna har gästerna inte en målchans. Efter 17:06 hänger inte gästernas Viktor Karlsson med i svängarna och får 2 minuter för slashing. 42 sekunder senare är det Oscar Gustavsson som trippar en hemmaspelare och nu får KHK spela 5 mot 3. Tyvärr så är pucktempot inte det högsta så Vimmerby klara spelet 3 mot 5. Perioden slutar 3-0.
Skott: 13-9

Tredje perioden inleds med ett BP spel 1:31 in i perioden när Ludvig Carlsson åker ut för boarding. Vimmerby skapar ett par chanser i sitt PP men KHK har August Hedlund i målet som har bestämt sig för att hålla nollan ikväll.
När KHK åter har fullt manskap på isen ger de inte gästerna många centimeter av isen.
Vid 9:44 så får KHK åter chansen i PP när Vimmerbys Johan Norberg åker ut för fasthållning.
Även denna gång blir det spel i 5 mot 3 efter bara med några sekunder spelade i 5 mot 4.
Gästernas Oscar Gustafsson åker åter igen ut 2 minuter för Tripping. KHK far runt i offensiv zon och skapar den ena chansen efter den andra men även gästerna har en målvakt i Hector Scott som stod för flera avancerade räddningar och såg till att siffrorna hölls nere. Även detta PP går hemmalaget mållösa från.
Vimmerby ställde upp likt en Mattisborg framför målet men efter över två minuters spel i offensiv zon av KHK så skulle 4-0 komma. Efter 15:46 sätter Martin Fransson kvällens sista mål framspelad av Mikael Roslund och Alexander Bergström.
Det var inget snack ikväll vilket lag som skulle segra, Erik och Hasse har fått laget att spela smart och med härlig fart. En tydlig gameplan som killarna följer och det blev en härlig avslutning på andra advent.
Skott: 7-9

Nu väntar Troja-Ljungby borta på onsdag innan söderettan avslutas mot Mörrum nästa fredag den 9/12 klockan 19:00.
Stort tack till er 1229 som var på plats och fick se en härlig hockey match.

Karlskrona HK - Vimmerby HC 4-0
Periodsiffror: 0-0, 3-0, 1-0
Skottstatistik: 33-21
Utvisningsminuter: 4-12

Målskyttar Karlskrona: Daniel Andersson, Erik Santesson, Oscar Hagman, Martin Fransson