Axelsson sköt bonuspoängen till Karlstad

2 december 2017 21:01

Färjestad vann även det andra mötet i back to back mot Karlskrona. Efter en rafflande tillställning där Karlskrona öppnade starkast - fick mötet avgöras i förlängningen där Karlstadlaget till slut kunde dra det längsta strået.

Karlskrona skulle i det andra back to back-mötet med Färjestad komma ut som det klart starkare laget i den inledande perioden. När Jesse Virtanen och Sebastian Erixon visades ut kort efter varandra fick man dessutom ett långt fem mot tre-läge i powerplay där Mattias Guter så småningom öppnade målskyttet. I röran framför mål kunde Guter - liggandes - trycka in pucken via Lars Haugen och in i nät. Blekingelaget var därefter det mer chansskapande och 2-0 kom med tre och en halv minut kvar. Morten Madsen bjöd på en elegant diagonalpass genom Färjestadzonen som Joel Kellman tackade och tog emot genom att stänka in pucken med ett rappt skott bakom Haugen.

Hemmalaget såg ut att gå segrande ur den första perioden med en tvåmålsledning, men med två minuter kvar kom reduceringen. Oskar Steen chockade alla när han med ett sylvasst handledsskott från strax innanför blålinjen hittade krysset bakom en chanslös Johannes Jönsson - och även bortalaget hade öppnat målskyttet för kvällen.

Tre Karlskronafrilägen i sudden

Gästerna från Värmland ryckte upp sig rejält till den andra akten. Passningsspelet blev bättre och således skapades också fler målchanser - vilket slutligen skulle ge utdelning. I efterdyningarna av ett powerplay kunde Mikael Wikstrand direkt efter tekning skicka in 2-2 bakom en skymd Karlskronakeeper.

–Rätt dålig första, men här i andra hittar vi lite vår melodi. De spelar tight och jag tror att det blir en slumppuck som avgör detta. Det gäller att ha rätt mindset och komma in rätt framför mål, summerade Färjestads lagkapten Alexander Johansson i C More efter pausen.

Den tredje perioden fortsatte i samma höga tempo. Karlskrona återtog ledningen när Mattias Guter tryckte in en retur från snäv vinkel - i en period där det annars var Färjestad som tog över allt mer. Inte helt ologiskt skulle man därför finna nätet även i den tredje akten - och det genom Michael Lindqvist som styrde in ett avslut från Jesse Virtanens. Trots att båda lagen mot slutet gick för en trepoängare fick mötet avgöras i förlängningen, där hemmalagets Konstantin Komarek fick tre (!) frilägen som österrikaren inte lyckades förvalta. Istället klev Dick Axelsson in i offensiv zon och hittade luckan till höger om Johannes Jönsson vilket innebar att Färjestad skulle plocka med sig en seger även från den andra matchen i Karlskrona.