Kvalserien gäckar oss!

7 juni 2024 12:53

Årsredovisningen är publicerad som efter säsongen visar på ett minusresultat. Ordförande Tobias Larsson ger sin syn på årets resultat.


Årsmötet närmar sig och när vi stängt böckerna för 24/24 så är det med ett resultat på -2.2 msek. Vi minskar därmed vårt egna kapital till 2.5 msek. Den ekonomiska elitlicensen ligger i år på 8% av omsättningen, dvs 1.19 msek så vi har marginal på det dubbla där.

För att ta del av handlingarna, klicka här.

Vi gick in året med bra förutsättningar för verksamheten som helhet att utvecklas vidare, och med en spännande trupp på pappret i herrlaget, det var tredje året på vår rejäla satsning med en god verksamhet runt herrlaget för att ge bra förutsättningar.

Vi har satsat hårt även i år och gav grönt ljus till Sundlöv för ytterligare förstärkning efter den starka grundserien. En dålig start på AllEttan satte oss i ett utmanande läge, men vi tog oss till slutspelet via en stark avslutning i sista matcherna. Vi är i slutändan med och fightas om kvalserieplats men klarar inte förvalta ledningar och Hammers visar sig vara för starka och det blir återigen respass och Kvalserien fortsätter att gäcka oss.

Vi ser att det inte är hållbart att satsa hårt utan att nå framgång, så för att inte riskera ligga för nära gränsen för eget kapital för kommande år så justerar vi i sporten med förhoppningen att få ut mer prestation per krona via andra vägval i sporten. Vi har där valt att ge Hampus Melén chansen att sätta en trupp för att finna vägarna som vi inte lyckats finna innan. Han kommer att ha en lägre spelarbudget än sin företrädare, då vi ser orosmolnen på hockeyhimlen med konkurser och 15-talet klubbar med rejält risig ekonomi, så vi vill ta höjd där framåt. Dock som alltid så är det ni fans och partners därute som avgör vår satsning via säsongskort, partnerskap, och att gå på matcherna och stötta!
Så med truppen som nu formas så kommer det garanterat att bli spännande att följa detta i höst!

Valberedningen föreslår Andreas Kristensson som ny ordförande i klubben då jag nu tar ett steg tillbaka efter många år som ordförande! Andreas har flera år i styrelsen bakom sig och en gedigen marknadskunskap så blir spännande följa KHK med honom vid rodret!

Jag passar här också på att tacka för stödet till KHK även under gångna säsongen, och för stödet under mina år som ordförande! STORT TACK!

Vi syns på årsmötet 12/6 kl 19.00 i arenan, då vi tittar närmare på året som gått, och får info kring året som kommer!

Välkomna!

/Tobias Larsson, Ordförande Karlskrona HK