Förlust mot Mora

1 februari 2018 22:08

Mora vann det ödesladdade bottenmötet med Karlskrona. Två poäng från David Kase visade vägen i vinsten, som ändå håller nykomlingen kvar på kvalplats.

Mora har efter sitt tränarskifte visat uppåtgående form. På torsdagen fortsatte den trenden att hålla i sig, när laget tog emot Karlskrona i kampen för överlevnad. Men det var gästerna som hade matchens första stora chans när Konstantin Komarek spelades fri i en omställning.

En viktig försvarsbrytning räddade Mora där och halvvägs in i den första perioden tog istället hemmalaget ledningen. Sebastian Hartmann grävde fram pucken från en sargduell och en omarkerad David Kase skickade 1-0 i nät. Mora avslutade sedan perioden mycket starkt och hade flera bud på ytterligare mål.

Akeson avgjorde efter Karlskronas forcering Oturen grinade också nykomlingen i ansiktet, för tidigt i mittenakten prickade Brandon Gormley stolpen med ett skott. Backen och Mora skulle dock få sin utdelning. Med 10.09 spelat mötte Gormley upp en passning centralt, vände enkelt bort sin markering och lyfte upp en backhand i krysset. I spel fem mot fyra ordnade Komarek kort därefter reducering för Karlskrona med ett distinkt direktskott.

Företagsamme Komarek hade även en styrning som hotade i upptakten av tredje. Karlskrona öppnade också mycket piggt med flera chanser, innan Mora växte in och tog hand om kontrollen över matchbilden. Fyra minuter från slutet kom sedan avgörandet då Jason Akeson efter en vunnen offensiv tekning lämnades ren i slottet. Akesons 3-1 blev segersiffrorna för Mora, som fortsatt är placerat bakom Rögle med samma poäng men sämre målskillnad.

– Nu är det tio omgångar kvar - många poäng att spela om. Det gäller att ta varje match för sig och gå in för det. Det är spännande när det är så här tight, kommenterade Jacob Nilsson streckstriden för C More.