Drömstart bäddade för Karlskronas seger

28 november 2018 22:33

En drömstart och två snabba mål grundlade Karlskronas hemmaseger mot AIK.

Karlskrona har hittat vinnarspåret igen. Efter tre raka förluster så har laget nu vunnit två raka matcher.

En drömstart och ett effektivt powerplay grundlade 4-1-segern på hemmaplan mot AIK.

Redan efter fyra sekunder så visades AIK-forwarden Sam Marklund ut två plus två minuter för en klubba i ansiktet på Matt Carey - och det dubbla powerplay-läget utnyttjade Karlskrona hänsynslöst.

Drew Paris tog ett backskott och efter lite röra framför mål så kunde Marcus Paulsson skicka in 1-0 efter 56 sekunder, och knappa minuten senare så styrde Axel Sundberg elegant in 2-0.

AIK reducerade i slutet av den första perioden, men kom inte närmare än så.

Istället styrde Joseph Jonsson in 3-1 i slutet av andra perioden - även det målet i powerplay - innan Axel Sundberg blev tvåmålsskytt genom att prickskjuta in 4-1.

AIK blev poänglösa för blott tredje gången den här säsongen och missade också att ta över serieledningen från Oskarshamn.

KARLSKRONA - AIK 4-1
Periodsiffror: 2-1, 1-0, 1-0
Skott: 29-37

Målskyttar Karlskrona: Axel Sundberg 2, Marcus Paulsson, Joseph Jonsson

Målskyttar AIK: Éric Castonguay

Statistik: Karlskrona - AIK