Björklöven numret för stort i premiären

20 september 2019 22:50

Seriepremiären för Karlskrona mot Björklöven slutade med förlust 1-5.

Karlskrona började matchen offensivt och tog ledningen med 1-0 efter blott 2 minuter genom William Pethrus som avlossade ett skott från blålinjen. Karlskrona hade även chansen att öka på ledningen till 2-0, men Björklövens målvakt Joe Cannata gjorde en mycket fin plockhandsräddning.
Björklöven jobbade sig in i matchen och tio minuter in i första perioden kvitterade Björklöven genom William Eriksson. Efter kvitteringen tog gästerna över tillställningen och sedan tog Björklöven även ledningen genom att göra 1-2 i powerplay.

Den andra perioden blev en stor dominans från Björklövens sida och de pressade ner hemmalaget i egen zon. Gästerna vinner den andra perioden med 0-2.

I tredje perioden kontrollerar gästerna matchen och hemmalaget lyckas inte överlista Joe Cannata i målet. Istället är det Björklöven som vinner sista perioden med 0-1 och fastställer resultatet till 1-5.
Totalt över hela matchen så är Björklöven det bättre laget och vinner rättvist.

Det är bara för Karlskrona att börja ladda om till matchen på söndag mot Mora på bortaplan.

KARLSKRONA - BJÖRKLÖVEN 1-5

Målskyttar Karlskrona: William Pethrus

Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson 2, William Eriksson, Alexander Wiklund, Hardy Häman Aktell

Statistik: Karlskrona - Björklöven