KHK blev avklädda

27 oktober 2021 21:25

På onsdagskvällen var det dags för KHK att gå in i elden igen. Den här gången mot Halmstad Hammers i lejonets egen kula.

Grabbarna från staun var ute efter revansch för förlusten mot Tranås senast.
KHK fick dock en riktig mardrömsstart på matchen. Redan efter 3.48 gör hemmalaget 1-0 genom Ludvig Levinsson. Därefter försökte Karlskrona jaga kvittering direkt. Istället skulle det bli nytt hemmajubel då Carl Westberg gör 2-0 efter 5.47. Karlskrona begärde då timeout, men det skulle bli ännu värre… Halmstad fyllda med energi lirkar in 3-0 och Robin Dahse var sist på pucken. Tiden visade då 7.10.
Karlskrona bytte efter detta målvakt, Järvinen ut och Von Schoultz in. Efter snyggt anfall skulle så KHK äntligen få reducera till 3-1 efter 10.38. Målskytt Oscar Gustafsson och förarbete av Solomon Frisell och Rasch. Karlskrona var då på jakt, men denna blev inte långvarig. Efter 14.35 får Halmstad chans att spela 5 mot 3 i två minuter. Det blir förstås för tufft och när klockan står på 15.48 bombar Alexander Edström in 4-1. Båda lagen får sedan varsitt powerplayläge utan utdelning.
Skott: 15-8

I den andra perioden inledde KHK i boxplay och detta klarade man på ett bra sätt. Det var ett av mycket få ljusglimtar. Mycket slarv, hafs och dåliga passningar var något vi fick se från Karlskronas sida. När KHK fick lägen i powerplay gör man det på tok för omständigt. När inte den spelformen fungerar måste man spela enkelt istället. Flytta boxen, skott från backarna, skym målvakten och ta returen. Det var därför typiskt att när Karlskrona inte utnyttjade ett numerärt överläge i mitten av perioden, så kontrar Halmstad när de blir fulltaliga och gör 5-1. Tiden visade 12.47. Några fler mål föll inte i perioden.
Skott: 7-9

Tredje perioden gjorde inte heller någon KHK supporter munter. Efter 3.55 gör Ludvig Levinsson sitt andra mål för kvällen och utökar Halmstads ledning till 6-1. Resten av perioden präglades av slarv och spel som inte stämde för Karlskronas del. Ska man se något ynka litet ljus är det att KHK får reducera till 6-2 med 41 sekunder kvar. Målskytt Micke Saari assisterad av Carlsson och Andersson.
Skott: 15-8

Sammanfattning: Det finns absolut inget positivt att ta med sig efter denna matchen. Nu måste verkligen alla rannsaka sig själva. I fortsättningen vill vi se ett lag som står upp för sig själva, sina lagkamrater, alla supportrar och framförallt klubbmärket. Nu laddar vi för revansch!