Inför matchen mot Vimmerby HC

7 mars 2021 12:25

Klockan 16:00 släpps pucken i Vimmerby Ishall när KHK spelar sin första av de tre avslutande bortamatcherna i Allettan Södra. Vi fick ett par ord från Eric Karlsson inför matchen.

Hej Eric, allt väl?
-Tjena Micke! Allt är fantastiskt.

En bitter avslutning på matchen mot Mariestad där ni stod för en stark mittperiod och det kändes som att ni hade matchen under kontroll fram tills de gör 5-4. Vad är dina tankar om matchen?
-Första perioden är vi inte påslagna, vi är 3-4 på varje puck och Mariestad kör över oss. Andra perioden får vi fast dem, vänder spelet snabbt och spelar oss ur med kontroll. Vi får bra utdelning och skapar många farliga chanser även utöver målen. I sista kontrollerar vi matchen fullständigt och jag tycker det är otroligt hur de kan göra tre mål. Frustrerande men vi tar lärdom och laddar om.

När man tittade på sändningen från matchen slets man mellan hopp och förtvivlan. Det var en nervös känsla rakt igenom. Hur kändes det i båset?
-Utöver första perioden tycker jag vi ledare inklusive spelare kändes väldigt trygga. Sen är de såklart frustration att tappa i sista.

Nu väntar tre avslutande bortamatcher och först på tur står Vimmerby. Hur ser du på den matchen?
-Det blir en väldigt tuff match. Vimmerby är strukturerade och taktiskt drillade. De går stenhårt från start hemma, så hur vi spelar oss ur egen zon i första perioden blir viktigt. Vi kommer behöva spela väldigt kompakt utan puck och utnyttja de luckor som vi vet finns i deras försvarsspel.

I grundserien vann Karlskrona båda matcherna över Vimmerby. Har man det med sig eller lägger man sådant åt sidan i sådana här matcher?
-Givetvis är det något vi tar med oss och bygger en positiv känsla kring. Vi har pratat om att vi måste tro på oss själva, det är grunden för att ta tre poäng idag.