Två mål i slutperioden gav segern till IF Troja/Ljungby

10 januari 2021 19:15

KHK förlorade premiärmatchen i Allettan på bortaplan mot IF Troja/Ljungby med 2-1 (0-1, 0-0, 2-0).

Premiären av Allettan Södra är avklarad och för motståndet stod segraren av Division 1 Södra, IF Troja/Ljungby. Under höstens grundserie möttes lagen vid två tillfällen där Troja gått segrande ur båda striderna. Nu är båda lagen tillbaka på noll, men skulle Troja ha ett mentalt övertag på KHK? I KHK hade Eric Karlsson för mindre än en vecka sedan fått förtroendet att leda laget framöver, skulle vi redan se en annan matchbild än tidigare under hösten?

Period 1

Matchen börjar intensivt med två lag som spelar med bra fart. Dock drabbas Karlskrona av utvisning redan efter 1:11, men med stabilt försvarsspel klarar man det numerära underläget. Troja spenderar det numerära överläget i anfallszon men tillåts inte komma till några riktigt bra lägen.
Efter KHK blivit fulltaliga kommer man direkt efter tekning i egen zon i ett flygande anfall. Linus Pettersson driver upp pucken och serverar Mikael Roslund som kommer i mitten och går direkt mot mål. Ett distingt skott och 0-1 på tavlan efter 3:27.
Efter 5:06 är det Trojas tur att sätta sig på botbänken. KHK får i det efterföljande powerplay-spelet iväg ett par skott mot Troja-kassen, men utan att skapa några chanser på de efterföljande returerna.
I samband med att hemmalaget blir fulltaliga får Troja ett friläge, men Marcus Hellgren Smed räddar.

Efter Troja blivit fulltaligt tar de över tillställningen. Med intensiv forechecking biter man sig fast i anfallszon och KHK har svårt att komma ur försvarszonen, men KHK spelar stabilt försvarsspel i egen zon och tillåter inte Troja att skapa några farliga målchanser.
Pressen från hemmalaget fortsätter och KHK kommer bara till några få korta anfall. Farligaste läget får Filip Nordström när Troja slarvar i egen zon men pucken smiter utanför kassen.
Första perioden går till Troja som kontrollerar händelserna.
Skott: 14-8

Period 2

KHK kommer ut mycket piggare och offensivare i den andra perioden och man är redan efter 2:16 nära att utöka ledningen när Filip Norström prickar ribbans överkant.
Lagen byter chanser och inledningen är jämn och efter 3:45 är det Troja som får läget efter slarv i egen zon och man kommer till två bra avslut, men pucken vill inte in.
KHK fortsätter trumma på och för nu spelet och vaskar fram bra lägen men Wictor Ragnewall står emot. Total scenförändring från den första perioden när det nu är Troja som bara kommer i korta anfallsräder där man relativt enkelt blir avväpnade innanför offensiva blålinjen.
Troja som nu jobbar sig in i perioden igen vaskar fram ett powerplay med 16:15 på klockan och man har bra lägen att kvittera men Marcus Hellgren Smed fortsätter storspela i kassen.
Med 36 sekunder kvar av perioden drabbas KHK åter av en utvisning, denna gången 2+2 minuter när blodvite uppstår.
Man reder ut anstormningen och går till pausvila med fortsatt ledning.
Andra perioden går till KHK som tar kommandet direkt från start fram till de ödestigna minuterna i periodens slutskede.
Skott: 16-11

Period 3

KHK får inleda den tredje perioden i boxplay efter den sena 2+2-utvisningen och till slut får Troja också utdelning. Med 45 sekunder kvar av sitt numerära överläge kommer Karl Olofsson in i anfallszon och placerar pucken högt bakom Marcus Hellgren Smed.
Direkt efter Trojas mål jobbar KHK fram flertalet bra lägen, men utan att pucken hamnar i nät. Troja får luft under vingarna efter kvitteringen och lyfter sitt spel, men efter 5:41 drabbas man åter av utvisning när man är lite för snabba vid byte och blir sex spelare på banan. KHK kommer dock inte till något ordnat spel i powerplay och Troja kan freda sig.

Troja skruvar nu upp sitt fysiska spel och vinner ofta närkamperna och duellerna. Efter drygt 11 minuter spelat bryter KHK Trojas uppspel och kommer till skott som Ragnewall räddar. Troja går direkt på spelvändning och Victor Romfors bryter sig igenom och kommer till friläge men Hellgren Smed står åter för en jätteräddning.
Efter 14:20 är det dags för mål igen, dessvärre är det hemmalaget som nu tar ledningen efter slarv i egen zon när en rensning i egen zon serverar pucken på silverfat för Victor Romfors som ger hemmalaget ledningen i matchen.
Troja som är stärkta av ledningsmålet sätter hård press på KHK som har svårt att komma till anfall och man är nära att punktera matchen efter ytterligare slarv i KHK:s försvarszon men stolpen står i vägen.
Med drygt två minuter kvar av perioden tar KHK ut målvakten och man är också nära att kvittera när Axel Lindström driver in pucken i zon och ger Oskar Svanlund ett jätteläge, men en täckande klubba kommer emellan.

Tredje perioden är jämn men väger över till Trojas fördel efter att man tar ledningen och man håller undan KHK:s sista försök till kvittering och vinner matchen med 2-1.