KHK starkast i träningsmatchen mot Mörrum

4 september 2021 19:50

Under fredagskvällen var det dags för säsongens andra träningsmatch när Mörrum stod för motståndet.

KHK startar matchen absolut bäst och vinner de flesta närkamper som sker på isen. Första läget skapas redan efter 30 sekunder. KHK fortsätter att skapa chanser dock utan resultat och det är först efter tio minuter som Mörrum skapar sin första chans. De skapar ett litet tryck i KHKs zon men vårt försvar visar sina kvaliteer.
Efter 12:51 så får KHK en tvåa mot sig men tack vare vakna linjemän så blir det en tvåa även för Mörrum. Första perioden slutar 0-0 men KHK vinner skotten med 11-6.

Andra perioden startar likt den första med att KHK tar tag i taktpinnen och släpper den inte. KHK fortätter med sitt effektiva spel sätta press högt detta ger resultat då Mörrum får svårt att ta sig ur egen Zon. Efter 08:12 ringer klockan välförtjänt bakom när pucken landar bakom Mörrum-keepern och vi har 1-0 genom Samuel Wälimaa.
Wälimma kommer på friläge efter ett hårt och effektivt jobb i egen zon av försvargeneralen Hermansson och Järvinen i målet. Rasch lägger pucken till Wälimaa som kommer fri från mittlinjen.
KHK fortsätter även efter målet att pressa högt och inte ge Mörrumspelarna en millemeter. Detta spel renderar i en ny utvisning för Mörrum där KHK spelar runt pucken men kommer inte riktigt till de vassa avsluten. Efter det numerära överläget kommer 2-0 efter 18:23 sitter 2-0 avv Jacob Grönhagen framspelad av Salomsson Frisell.
Med en minut kvar av andra får KHK spela boxplay men skapar istället ett par chanser i det numerära jnderläget.
KHK vinner andra med 2-0 och skotten 13-7.

I tredje perioden fortsätter KHK med sitt effektiva presspel och ger inte Mörrum några ytor. Första 8 minuterna är total dominans av KHK, inget avslag på tempo där inte.
Efter 10 minuter i tredje får Mika Järvinen mellan stolparna presentera sig ordentligt. En två mot etta med en rejäl sidoförflyttning, men pucken är i tryggt förvar hos Mika.
KHK spelar sitt spel i 60 minuter och det ger verkligen resultat och man vinner rättvist denna match.
Ikväll visade killarna en underbar inställning och spelarna ger inte Mörrum en chans samtidigt som de hejar på sina kamrater från båset.
Skotten vinns med 14-17 i den redje perioden och sammanlagt 38-20. Försvaret med general Hermansson var grymma, framåt lite mer att ge men det kommer!

Så med denna seger, svenk seger mot Spanien samt ABBAS nya låtar önskar jag alla en fortsatt trevlig helg.

KARLSKRONA HK - Mörrums Gois IK 2-0
Periodsiffror: 0-0, 2-0, 0-0
Skott: 38-20
Utvisningsminuter: 6-8

Målskyttar Karlskrona: Samuel Wälimaa, Jacob Grönhagen