Inför matchen mot Nybro Vikings IF

9 mars 2021 12:00

Ikväll gästar KHK Nybro Vikings i Liljas Arena i den näst sista matchen i Allettan Södra. Vi fick ett par ord från Eric Karlsson inför matchen.

Hej igen Eric. Får börja med att gratulera till segern mot Vimmerby senast. -Tjena Micke! Stort tack, otroligt viktig seger.

En väl genomförd bortamatch där ni tog ledningen i den första perioden och sedan gjorde avgörande 1-2 i den andra perioden. Vad är dina tankar om matchen?
-Vimmerby borta är kanske den tuffaste matchen i serien. Vi visste att de skulle komma hårt i början och att de har ett väldigt strukturerat och kompakt försvarsspel. Första perioden så blir vi ganska hårt pressade första 6-7 minuter, men vi lyckas sedan lyfta upp spelet och även göra 0-1 i PP. I andra perioden så trycker VH på hårt i början, vi blir lite passiva och försiktiga och det leder till deras kvittering. När vi sedan gör 2-1, får vi lite luft och lyfter upp spelet. I tredje håller vi Vimmerby på utsidan, samtidigt som vi sticker upp och faktiskt skapar 3-4 riktigt bra chanser att punkterna matchen. En kanonmatch, där LAGET verkligen gör det för varandra.

Ikväll väntar Nybro Vikings på bortaplan. Nybro som senast förlorade mot Mörrum. Hur ser du på Nybro som motståndare?
-Nybro är stora starka, spelar enkelt och även de ett kompakt försvarsspel. Jag räknar med att de är revanschsugna efter förlusten senast. Vi kommer få spela en del i egen zon, så vi behöver sätta försvarsjobbet i första hand. Sedan måste vi våga äga puck och flytta på Nybros tunga backar och vinna insida i offensiv zon.

Special teams har fungerat bättre de senaste matcherna och beskrivs ofta som en av ingredienserna för seger. Vad tror du blir de viktigaste faktorerna i kvällens match?
-Vi har spelat väldigt bra i PP över en ganska lång tid. Äntligen har vi fått utdelning och då infinner sig en helt annan tro på det man gör. Boxplay har vi faktiskt varit lite skakiga i, gjort en del enkla misstag men senast mot VH var det fantastiskt bra. Givetvis kommer vi behöva leverera i Special teams även ikväll för att vinna. I övrigt är tron på oss själva och att vi kan vinna den överlägset viktigaste faktorn för oss.